Başçiftlik Belediyesi kasım ayı içerisinde İŞKUR üzerinden, inşaat ustası, bekoloder (kazıcıyükleyici) operatörü, diğer sıhhi tesisat işçileri ve boru tesisatçıları, çöp kamyon sürücüsü, iklimlendirme sistemleri teknisyeni ve diğer makine teknisyenleri alınacağına dair ilan verdi.
28 Kasım günü de başvuru yapanlardan 6 kişi mülakata çağrıldı. Mülakata çağrılan kişilerden birinin ise Belediye Başkanı Murat Tunçel’in oğlu olması dikkat çekti.

“BAŞVURU AZ KURAYA GEREK YOK”
Belediye resmi internet sitesinde Belediye Başkanı Murat Tunçel’in imzasıyla yayınlanan bildiriyle başvuran kişiler 28 Kasım günü yapılacak olan mülakata davet edildi. Yayınlanan mülakat davetinde, 6 iş kolunda 6 kişinin isimleri yer alırken, “Belediyemiz ihtiyacı olan bir inşaat ustası, bir BekoLoder (kazıcı Yükleyici) operatörü, bir diğer sıhhi tesisat işçileri ve boru tesisatçıları, bir çöp kamyon sürücüsü, bir iklimlendirme sistemleri teknisyeni ve bir diğer makine teknisyenleri meslekli katılımcı aday yönetmelik gereğince kura çekilecek aday sayısından az olduğu için (4 asıl 4 yedek yani her meslek için 9 aday olsa idi kuraya tabi olacaktı) aşağıda adı soyadı ve meslekleri yazılı olan adaylar 28.11.2020 Cumartesi günü saat 10:00’da mülakat sınavına tabi tutulacağı için belediye hizmet binasında hazır bulunmaları gerekmektedir” denildi.
İşe girecek ikinci bir adayın adının listede bulunmaması üzerine başkanın oğlu Erdem Doğukan Tunçel ile birlikte diğer kişiler de işe alınmış oldu. Diğer taraftan yaklaşık 7 bin nüfuslu ilçede ülkede bu kadar işsizlik varken İŞKUR üzerinden sadece her iş kolu için birer kişinin başvuru yapması ve bunlardan birinin de Başkan Tunçel’in oğlunun olmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibaskanoglunubelediyedeisealdi6153190/
Sedat Peker’i kızdıracak gelişme! Evi devredildi49 izlenme
McDonald's Kazakistan'daki faaliyetlerini tedarik sıkıntısı sebebiyle durdurdu.37 izlenme
Bakan Koca, kendisine verilen soru önergesini 4 yıl sonra yanıtladı!41 izlenme
Ahmet Hakan sokak röportajlarını hedef gösterdi!30 izlenme
AB’den skandal hamle! "Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştık"102 izlenme
Kapadokya’da Peribacası gece yarısı çöktü!17 izlenme
‘Suç oranlarındaki artış incelensin’ önerisine AKP ve MHP’den ret23 izlenme
Trabzon Valisi'nden Erdoğan'a sadakat fotoğrafı! 'Dün, bugün, yarın ve her daim...'53 izlenme
Diyanet istedi, bakan talimat verdi: 720 bin liralık ‘Cami tasarımı’ yarışması!
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: "Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor"
14 Mayıs seçimleri sonrası zam rüzgârı
Kamerayı gören AKP’ye isyan ediyor! 'Bıktık bıktık! Yeter artık! 20 yıl oldu ekonomi çöktü, yeni iktidar gelmeli!'