Türkiye’nin helal ürün pazarında daha etkin bir rol oynayabilmesi için gelecek yıldan itibaren pazarın çeşitlendirileceği belirtildi. Bu kapsamda “helal muayene” ve “helal turizm” için çalışmalar önümüzdeki yıl başlatılacak. İlgili kamu kurumları bu alanda işbirliğine giderek standartları ve çalışma prensiplerini belirleyecek.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı’nda Helal Akreditasyon Kurumu’yla ilgili yapılacak çalışmalar da sıralandı. Ülkemizin gittikçe büyüyen küresel helal ürün pazarından daha fazla pay alması için çabaların artırılacağı vurgulanan programda, 2022 için “helal muayene” ve “helal turizm” konusunda da düzenlemeler yapılacağı açıklandı.
Programda, “Helal akreditasyon uygulama alanlarının (helal muayene, helal turizm vb.) genişlemesiyle birlikte yeni helal akreditasyon programları oluşturulacaktır” denildi. Raporda, “helal muayene” ve “helal turizmin” içeriğiyle ilgili ayrıntı verilmedi. Helal ürün ve hizmetlerle ilgili çalışmalarda Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu ve Türk Standartları Enstitüsü işbirliği yapacak.
2022 Yıllık Programı’nda, yapılacak “helal” çalışmalar şöyle sıralandı:
– Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurumsal kapasitesi güçlendirilecek ve faaliyet hacmi ve çeşidi artırılacaktır.
– Gıda ve hizmet sektörleri gibi alanlarda helal standardı belirlenecek.
– Helal akreditasyon uygulama alanlarının genişlemesi için çalışılacak.
– Helal kalite altyapısında çalışacak insan gücü ihtiyacını karşılamak için kapasite artırılacak.
https://tele1.com.tr/cumhurbaskanliginin2022planihelalmuayenebasliyor498570/
Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasındaki rakipleri: Cibuti Nijer Özbekistan ve Moğolistan25 izlenme
Ekmeğin 5 liraya satılmasıyla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarih verdi: Uygulama pazartesi bitecek52 izlenme
Ümit Özdağ’dan skandal iddia! “Türk doktorun adını kullanarak Suriyeli temizlikçiye ameliyat yaptırdılar”47 izlenme
İnce’den Büyükelçi’ye tarihi ‘dolar’ yanıtı!726 izlenme
Eski ÖSYM Başkanı soruları nasıl çaldıklarını itiraf etti!109 izlenme
AKP Yalova adayından CHP seçmenine skandal sözler ! 'Kendisini ifade edemeyen ezik insanlar !'1878 izlenme
Tarihi değiştiren mektup 100 yaşında100 izlenme
Financial Times’tan Erdoğan yorumu: Donald Trump anı yaşadı90 izlenme