Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla genç, yaşlı, çocuk demeden on binlerce yurttaşa dava açılırken, bu davalardan ödenen vekalet ücreti dudak uçuklattı. Birgün'ün haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’e bu davalardan ödenen vekalet ücreti 38 milyon 980 bin lirayı buldu. İstanbul’daki bir davada ise Özel’in vekaletini dosyaya sunmamasına rağmen ücret aldığı iddia edildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakaret gerekçesiyle açtığı davalardan ödenen vekalet ücretini gündeme getirdi. Başarır, Erdoğan’ın kendisine hakaret eden bir yurttaş hakkında İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtığını, davada yurttaşa 11 ay 20 gün hapis cezası verildiğini ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını söyledi. Sanık avukatının dosyada dikkat çekici bir detay yakaladığını belirten Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Özel dosyaya vekaletini sunmadığını, sanık avukatının iddiasına göre Özel’e 4 bin 80 lira vekalet ücreti ödendiğini duyurdu.
63 BİN SORUŞTURMA
CHP’li Başarır konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Başarır önergesinde, avukat Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dosyalarından aldığı parayla ilgili de ortalama bir hesap yaparak şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde toplam 63 bin 41 kişiye soruşturma açıldı. Açılan bu soruşturmalardan 9 bin 554 kişi mahkûm oldu. Bugün bir davada avukatlara ödenen vekâlet ücreti 4 bin 80 lira. Basit bir matematik hesabıyla toplam 38 milyon 980 bin 320 lira vekâlet ücreti eder. Yargının görevi Cumhurbaşkanı avukatlarını zengin etmek midir? Dosyada vekâletnamesi olmayan avukata vekâlet ücreti mi ödenir?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014 yılında başlayan ilk Cumhurbaşkanlığı döneminde TCK’nin 299’uncu maddesi gereğince yargılanan yurttaş sayısı önceki yıllara oranla sürekli arttı. 2018 yılının sonunda sanık sayısı 17 bin 406’ya fırladı. 2018 yılında 5 bin 233 kişi yargılanırken 2019 yılında bu sayı iki katından daha fazla artışla 12 bin 298 oldu. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı döneminde Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılananların sayısı 29 bin 704’e, hakkında soruşturma açılanların sayısı ise 36 bin 66 kişi oldu.
Öte yandan 264 çocuğun Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hâkim karşısına çıkarıldığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çocuk bürolarında ifadeleri alınıyor, yargılanıyorlar ve bu çocuklardan şu ana kadar 7 tanesine de hüküm vermişler” demişti.
***
Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır” dedi. Erdoğan ayrıca, “Ne Avrupa ile ne Amerika ile ne Rusya ile ne Çin ile ne de bölgemizdeki diğer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/cumhurbaskaninahakaretdavalariavukatlarizenginettih58792.html
Suriyeli bakkaların karanlık işlerini Suriyeli medya ortaya çıkardı! Mehmet Şimşek buna da el atacak mı?17 izlenme
Haraç mezat satışta böylesi görülmedi! 100 bin liraya deniz kıyısındaki 180 arsa satılıyor!40 izlenme
İstiklal Marşı’nın yeni bestesini Orhan Gencebay mı yapacak?191 izlenme
Çifte asgari ücret tehlikesi var35 izlenme
Ölümü beklemişler! 2019’daki rapora rağmen 204 kişiye mezar oldu…38 izlenme
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı fakirlerin mutsuzluk sebebini keşfetti: Başkasının elindekine göz dikmek!20 izlenme
Akaryakıt zamlarından sonra at ve eşekler yeniden kıymete bindi!128 izlenme
Elde kalan lüks konutların bütçeye yükü 660 milyar lira!34 izlenme
Binali Yıldırım’dan İsmailağa cemaatine seçim ziyareti
Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Korkutucu uyarı: Aşı yaptırmayanlar tecrite maruz kalabilir
Fatih Altaylı'dan Buket Aydın'ı kızdıracak sözler: “Söylediğinin bir önemi yok. Konuşmaya değer varlık değil”