AKP iktidarı, 2022’nin en büyük ihalelerinden birini daha istediği müteahhitlere gizli ihaleyle verdi. Yaklaşık maliyeti 7 milyar 245 milyon 492 bin 387 lira olarak hesaplanan karayolu projesi için kimselere duyurulmadan gizli kapaklı ihale düzenlendi.
Rekabete imkan sağlayan açık usül yerine Kamu İhale Kanunu’nun, deprem gibi olağanüstü durumlarda izin verdiği 21b Pazarlık usulünün kullanıldığı ihaleye katılacak müteahhitler özel olarak belirlendi.
Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, 27 Eylül’de Ankara’da TCDD binasında gerçekleştiği öğrenilen ve sadece dört teklifin alındığı ihale özel olarak davet edilen DEMCE Yapı ve İntekar Yapı İş Ortaklığı’na 6 milyar 799 milyon 113 bin liraya verildi.
Tam adı, “KaramanUlukışla Hızlı Tren Projesi Kapsamında İstasyon Yolları, Emniyet Tünelleri ve Muhtelif Yerlere Sanat Yapıları Yapım İşi” olan projenin sözleşmesi 21 Ekim’de imzalandı. Sözleşmeye göre 21 Ekim 2022’de başlayıp, 25 Ekim 2024’te tamamlanacak.
İKİ İHALEDE 9 MİLYAR 200 MİLYON TL
Demce ve İntekar Yapı İş Ortaklığı’na bu yıl başında başlayan “ÇaycumaBartın Ayrımı HisarönüZonguldak Yolu 519 kilometre arası Yapım İşi” ihalesi de yine gizli kapaklı özel davetle verilmişti. 14 Ocak’ta inşaatına başlanan karayolu projesi için Demce ve İntekar’la 2 milyar 399 milyon liralık sözleşme imzalanmıştı.
Borç batağındaki AKP'li belediyeden polislere çakı, imamlara hediye çeki!303 izlenme
IŞİD’in kadısı İstanbul’da yakalandı28 izlenme
“Devlete para lazımsa TRT’yi özelleştirin"124 izlenme
Fethullahçılar, Furkancılar, Süleymancılar, Yeni Asyacılar, Adnancılar derken... Bir dinci grup daha potaya girdi871 izlenme
İBB'de AKP dönemindeki bir skandal daha ortaya çıktı!30 izlenme
ÇAYKUR'da fabrika fiyaskosu! '10 ayda bitecek' dediler 48 ay sürdü, '97 milyon tutacak' dediler 700 milyon ödendi!183 izlenme
SONER YALÇIN 'İngilizler Gitti Erdoğan da Gidecek !'1336 izlenme
Önce “Filistin’e savaşmaya gider misiniz?“ sorusuna “Savaşırız” dedi, muhabirin “Bilgilerinizi alsak üç gün içinde sizi…” demesiyle anında kıvırdı "Şu an rahatsızım"41 izlenme
AKP'li belediyenin İBB'ye gönderdiği yazı ortaya çıktı: "Ağaçları sökün"
Cengiz aynı yolu ikinci kez yapacak
Fatih Altaylı AKP'nin seçim kazanma planını madde madde açıkladı: "Şimşek'i 2026 sonunda kovarlar!"
Adalet Bakanlığı, 91 yeni cezaevi inşa ettiriyor! Maliyeti bakın ne kadar!