Türkiye sahte diploma skandalıyla çalkanmaya devam ediyor.
Ortaya çıkarılan 'Sahte diploma' çetesinin sahte kimliklerle devletin üst kademelerinde bulunan yetkililer adına elektronik imzalar ürettiği, bu imzalarla da, üniversite diploması, sahte ehliyet gibi belgeler düzenlediği tespit edildi.
Konuya ilişkin şimdiye kadar 220 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve 199 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.
Soruşturma devam ederken konuya ilişkin bir açıklamada kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den geldi.
X sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cübbeli, "Adamların konuşmalarına ve paylaşımlarına baktığımda: "Bunlar diplomayı bakkaldan mı almış?" diye düşünmeden edemiyordum, meğer bir çoğunun diploması sahteymiş. İşte sistemin geldiği durum vahîm hâl almış.
Allâhu Teâlâ, sahte doktorlardan, sahte doçentlerden, sahte profesörlerden muhâfaza ettiği gibi, medreselerden hak etmeden sahte icâzet alan mollaların ve şeyh olmayanlardan şeyhlik kabûl eden müteşeyyihlerin şerrinden de ümmeti muhâfaza eylesin. Âmîn!" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca verileri açıkladı: 5.967 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.418.472’ye, can kaybı da 24.789’a yükseldi!91 izlenme
İPA verileri ortaya koydu: İki emekli ayda 7 gün aç geziyor34 izlenme
‘Tezgâhta 20 TL’yi ucuz kabul etmeliyiz’33 izlenme
Atatürk Havalimanı'nda talan var! İşte son hali70 izlenme
Meclis'teki görevinden alınan isme RTÜK'te 'dernek arkadaşlığı' torpili!202 izlenme
CHP'li Kasap usulsüzlüğü ortaya çıkardı! "Bakan derhal istifa etmeli"54 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan flaş sözler! "Yakında açıklayacağım!"90 izlenme
Müftülükte skandal! Bağış yapmayan imamlara 'CHP'nin imamı' dediler!69 izlenme