Ekol TV'de yer alan habere göre, İstanbul Marmaray'da 30 Mayıs tarihinde Maltepe Süreyyapaşa Plajı İstasyonu’nda yaşanan ve Türkiye’nin günlerce konuştuğu yumruklu kavga olayında yeni bir gelişme yaşandı. Çocuklarının gözü önünde saldırıya uğrayan Deniz Eroğlu’nun, olay öncesinde genç bir kıza kapının önünde durduğu gerekçesiyle hakarette bulunduğu iddia edilmişti. 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Z.A., Eroğlu’ndan şikayetçi oldu.
Genç kız ifadesinde, trene binerken kendisine yönelik sert ve aşağılayıcı sözler sarf eden, Eroğlu'nun "Çekil buradan, çocuklar geçemiyor, sorumluluğu kim alacak?" gibi sözlerle bağırarak tartışmayı başlattığı, ardından ise genç kadının başörtüsünü hedef alarak "Sizden her yerde var, sürekli ayak altındasınız" ifadelerini kullandığını söyledi. Yaşadığı psikolojik baskı ve aşağılamanın etkisiyle ağlamaya başladığını belirten genç kadın, kalabalık nedeniyle uzaklaşamadığını, olaya tanık olan başka bir yolcunun araya girerek "Kızı ağlattın, yaptığını beğendin mi?" sözleriyle tepki verdiğini aktardı. Bu müdahale sonrası Deniz Eroğlu ile Ekrem Dur arasında çıkan tartışmanın fiziki kavgaya dönüştüğü ve Ekrem Dur’un Eroğlu’na yumruk attıktan sonra trenden indiği belirtildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, sanık Deniz Eroğlu’nun ‘Düşünce ve Kanaatlerden Dolayı Alenen Hakaret’ suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istendi. İddianame gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Eroğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
TELE1
Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) yangın alanında mahsur kalan orman işçisine müdahale etti!
“FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılasın” önergesine AKP’den ret!
AKP'li belediyenin çiçek faturası ilçeyi karıştırdı! Rakamı duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!
Erdoğan'ın diplomasını istediler!
Zambiya imzaladı, Türkiye seyirci kaldı
Saray ittifakında sandık krizi: MHP rahatsız
AKP'nin 'Yeliz'i, karantinada 'üremeyi' tavsiye etti!
Festivaller ‘ahlaksızlık’ gerekçesiyle yasaklanırken, AKP’li belediye başkanları pavyonda alemde!
Arda doksana takınca Türk düşmanı Rasim Ozan'ın Türk alerjisi depreşti, bu alçak paylaşımı yaptı
TÜGVA'ya milyonlarca liralık kıyak iki seçim arasında yapılmış!