Kurum'a destek açıklamasıyla gündeme gelen Tansu Çiller'in Kilyos'taki arazisini içeren bölgenin koruma statüsü değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, "İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Kumköy (Kilyos) Doğal Sit Alanı"nın koruma statüsü, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak değiştirildi.
Sit statüsü değiştirilen bölge içinde, Tansu Çiller'in ailesine ait olan 29 bin 768 metrekarelik 309 numaralı parsel de bulunuyor. Arazinin mülkiyeti, Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'e ait olan Marsan Marmara Holding A.Ş.'ye ait. Çiller ailesi, Marsan Marmara Holding'i 1981 yılında kurmuş ve Kilyos'taki araziyi 2005 yılında satın almıştı.
Bu durum, geçen yıl Çiller ailesinin Sarıyer Kısırkaya'daki arazisinin imar planlarının değiştirilmesi olayını hatırlatıyor. Geçen yıl, Kısırkaya'daki arazinin imar planları değiştirilmiş ve bu değişiklikle konut, ticaret ve turizm alanları yüzde 20 oranında arttırılmıştı.
halktv.com.tr
Rize'de çay fiyatına büyük protesto! Esnaf kepenk kapattı52 izlenme
İstanbul Tozkoparan'da Afganların 2 genci bıçakladığı iddiası mahalleyi ayağa kaldırdı!83 izlenme
Artvin'de Yusufeli Barajı sonrası yapılan T14 tüneli çöktü!55 izlenme
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı44 izlenme
Melih Gökçek sanatçıları isim vererek hedef aldı! "Bana bakın sanatçı taifesi…"50 izlenme
"Etkin pişman" Adem Soytekin yeniden tutuklandı26 izlenme
Bakan Işıkhan açıkladı: "2025'te emekli olanlar yüzde 30 daha az maaş alacak"33 izlenme
Nebati ile görüşmenin nedeni fırçaymış: "Bölgeni ihmal etme"21 izlenme
Urfalı çiftçiden AKP'ye isyan! 'Ben artık CHP'yi 'terörist' olarak görmüyorum, kardeş olarak görüyorum!'
Diyarbakır'da bir çocuk şarbondan yaşamını yitirdi!
İBB'nin vekil başkanının kim olacağı belli oldu! Seçim yarın
Muhalif seçmenin oylarıyla seçilen vekiller AKP’ye geçiyor! İsim isim belli oldu