Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Fahrettin Altun, Üsküdar Kuzguncuk’taki evinin yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziyi kiraladı. Daha sonra arazide yoğun bir çalışma başladı. Arazide peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Bu kapsamda araziye birçok noktadan görünen bir duvar örüldü, jiletli teller çekildi, çardak ve şömine yapıldı. Mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine dün arazide İBB ekiplerince yıkım yapıldı. Bölgedeki yurttaşların evlerine çivi bile çakamadıklarını belirten mahalle sakinleri yaşanan bu duruma tepki gösterdi.
İBB’nin CHP’li meclis üyesi Nadir Ataman, “Öncelikle bana bu bilgi geldiğinde inanmadım. Bu kadar önemli bir konumda olan bir kişinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde böyle izinsiz, ruhsatsız bir uygulama yapacağını düşünemedim. Daha sonra yaptığım araştırmada mahalleden gelen şikâyetler neticesinde yerin Fahrettin Altun tarafından kiralandığını ve yaptırıldığını öğrendim. Mahalleli o kadar bıkmıştı ki her gün bana ‘ne oldu’ diye soruyor” dedi.
Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne taşıyacağını belirten Ataman, “Büyükşehir Belediyesi gerekli yasal yollara başvuracak. Ben de CHP meclis üyeleri ile birlikte suç duyurusunda bulunacağım. Millet canının derdindeyken sokağa çıkmayın çağrılarına rağmen evine ekmek götürebilmek için, aç kalmamak için çalışmak zorunda kalan milyonlar varken, Fahrettin Altun’un kiraladığı alanda inşaat tam gaz devam ediyor. Milletin derdi hayatta kalmak, bunlar yalıda yaşamak derdinde” diye konuştu.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Belediye Kanunu’na göre dün yapılan yıkım için zabıt tutulacak. Bu zabıt üzerine para cezası uygulanması gerekiyor. Savcılığa suç duyurusunda da bulunulmasının ardından bölgede tek yetkili olan İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü devreye girerek olaya müdahil olur.
SORULAR YANIT BEKLİYOR
İstanbul Kuzguncuk’ta İBB ile karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’a dün konuyla ilgili sorularımızı gönderdik. Gazetemizin son baskı saatine kadar Altun’dan sorularımıza geri dönüş olmadı.
Tekirdağ'da iki kız çocuğu evde ölü bulunmuştu: Yeni detaylar ortaya çıktı28 izlenme
GSM şirketlerine kıyak üstüne kıyak!64 izlenme
Bu çocuğun yetenek sizsiniz programında ne yaptığını kimse hayal edemezdi. Nasıl yaptığı hakkında kimsenin fikri yok.29 izlenme
Davutoğlu gündeme getirmişti: Tarihin tanığı uçak kötü yola düştü38 izlenme
4 ağaç ‘engeli’ kalktı, doğal sit alanına imam hatip yapılacak47 izlenme
Korgeneral Metin'in köyünde İnce'ye çıkan 1 oyun sahibi merak konusu!730 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "3 haftadır, Ekrem İmamoğlu'yla görüşemiyorum"23 izlenme
Vatandaşın borcu 5 trilyona dayandı17 izlenme