Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, icralık alanların arasında çeşitli büyüklükte tarlaların yanı sıra fındık ve nar bahçeleri ile zeytinlikler de bulunurken, alanların tahmini fiyatları milyonlarca liraya kadar çıkıyor. Covid19 salgını nedeniyle icra takibi başlatma ertelenmişti. “Normalleşme” süreci ile birlikte bu işlemler yeniden başladı.
HEPSİ BORÇLU
Öte yandan, satış ilanı yayımlanan bazı alanların doğal sit alanı içinde olduğu, tapu kaydında “Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlığı” şerhi bulunduğu ve satışın bu şerhe ilişkin yükümlülükler ile birlikte yapılacağı aktarıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, icra takiplerinin ve hasat döneminin başlaması ile birlikte alacaklıların alacakları için çiftçinin üzerine gitmeye başlayacağını belirterek, “İcradan satılık ilanı bundan sonra daha fazla yayımlanacak, sonbaharda patlama yapacak. Eylülden itibaren daha çok hacizli arazi göreceğiz” dedi.
Covid19 sürecinde birçok alanda borçlanma olduğuna dikkat çeken Sarıbal, “Çiftçilere yeni kredi alanları açmaya çalıştılar ama çiftçi bundan çok yararlanamadı çünkü tümü zaten borçlu. Uçurum sürekli derinleşiyor ve keskinleşiyor” dedi.
Çiftçinin tüm borçlarının 2021’e kadar ertelenmesi ve ödeme talep edilmemesi, 2021’den itibaren de birikmiş borçlarının 5 ile 10 yıl arasında sıfır faiz ile yapılandırılması önerisinde bulunan Sarıbal, “Mazotta ÖTV ve KDV ile tarımsal elektrik üzerindeki tüm vergiler kaldırılmalı. Çiftçi doğal afetlere karşı korunmalı. Çiftçinin ürünü, maliyetler, insanca yaşama payı ve temel ihtiyaçlarını giderebileceği katkı üzerinden hesaplanarak alınmalı” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/ciftcininekilitarlasinahacizh39367.html
AKP’li Yıldız ile Bilal Erdoğan arasındaki ‘yer kapatma’ sohbeti haberlerine erişim engeli!202 izlenme
İmamoğlu protestoları sonrası ev baskınları başladı: 343 kişi gözaltına alındı22 izlenme
Papara iddianamesi tamamlandı! 12 milyar liralık iddia24 izlenme
Fatih Altaylı Ahmet Hakan'la fena dalga geçti! "İş pantolonunu indir koklayalım noktasına gidiyor"21 izlenme
ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi: Ankara, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak92 izlenme
Kaftancıoğlu’ndan Soylu’ya: "Bukalemun bile olamazsın, değişik!"32 izlenme
'Mehmetçik Kişisel Emeller İçin Şehit Oluyor'393 izlenme
AKP'den "Oscar'lık" performansa uyarı! Kendini yere atarak "imdat polis" diyen İbrahim Efe hakkında soruşturma başlatıldı27 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.126 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.282.594’e, can kaybı da 48.068’e yükseldi!
Kamunun zararını 83 milyon ödüyor!
Coronavirüs tanısıyla yatan Doktor Salih Emri: Test sonucum devlet sırrı gibi saklanıyor!
Asgari ücreti açıkladığı sırada Bakan Vedat Işıkhan'ın yutkunamaması dikkat çekti