Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra yeni hükümet kuran Taliban'ın kadınlara yönelik aldıkları yeni kararlar eleştirilirken, örgütün üst yönetimi ve militanları 'değiştikleri' iddiasında bulunmaya devam ediyor.
İngiliz Sky News televizyonu Taliban militanlarıyla yaptığı röportajda, "20 yıl önceki iktidarlarında sert uygulamalarıyla hatırlanan Taliban değişti mi?" sorusunu yöneltti.
Hafız Sultan Ahmet adlı 30'lu yaşlarındaki bir militan ise eskiye göre 'daha iyi' olduklarını savundu.
NTV'nin aktardığına göre, militan Ahmet "Allah'a şükür, davranışımız çok iyi. Çok değiştik. Kibarız, görgü kurallarımız iyi ve davranışımız çok gelişti. Son hükümetten çok daha iyiyiz. Kabil artık güvende" dedi.
Taliban militanı, "Kaç kişi öldürdün?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Savaştı, yani kaç tane öldürdüm bilmiyorum. Sayılamayacak kadar çoktu. Bir kere bomba düştü ve patlamadı. Bundan beş mayın yaptık ve patlama onların beş zırhlı aracını parçalara ayırdı.
Hafız Sultan Ahmed bu konuda neler hissettiği sorusuna ise, "Cihattı, kutsal savaştı ve İslam'da bundan esef duymayız" şeklinde yanıtladı.
Başkent Kabil sakinleri ise Taliban hakkındaki sorulara temkinli yaklaşıyor. Muhabirin mikrofon uzattığı bir Kabilli endişeli olduğunu ifade ederek, "Afganistan'daki durum iyi, kötü değil. Sadece kadınlar evden çıkmıyor ve bazı insanlar Taliban'ın daha önce kötü kötü bir istikbali olduğu için endişeleniyor" dedi.
https://halktv.com.tr/dunya/talibanmilitanlariallahasukurcokkibariz471820h
İBB Bilim Kurulu'ndan İstanbullulara kritik uyarı! 'Risk ortadan kalkmadı, artçılar devam edecek'88 izlenme
Tesla, eski çalışanları tarafından dava edildi işte detaylar...28 izlenme
17 yaşındaki Yiğit'in evinde yarı çıplak halde ölü bulunan kişinin öğretmenlikle ilişiği kesildi.32 izlenme
Mesai ücretlerini yatırmayan AKP'li belediye başkanından pişkin savunma: "Şikâyeti olan istifa edebilir"23 izlenme
Vatandaş geçim derdinde, İstanbul’da ‘5 yıldızlı’ iftar 400 lirayı aşıyor!69 izlenme
'AKP’den anket kuruluşlarına talimat: Hangi karar daha çok oy getirir?'155 izlenme
Tarihi eseri korumak pahalıya patladı: CHP'li belediyeye 7 milyon lira ceza!80 izlenme
İBB'den, karalama kampanyalarına verilerle cevap!75 izlenme