Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın hazırladığı haberde, çiftçinin iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın da dolar ve faiz garantisi alarak vergi avantajlarından yararlanmak için kur korumalı mevduat hesabı açtığı iddia edildi. Gübretaş’ın 2023 yılı 9 aylık faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre şirketin kur korumalı mevduat hesabında 521 milyon 846 bin lirası bulunuyor.
Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş’ın, Mayıs 2023’te kur korumalı mevduat hesabında 57 milyon lira bulunurken, bu hesabın Kasım 2023’te 464 milyon lira artarak 522 milyon liraya çıktığı öne sürüldü.

Gübre fiyatlarının arttığı ve çiftçinin gübreye ulaşımının zorlaştığı bir süreçte, çiftçi kuruluşu Gübretaş’ın finansal yatırımlar çerçevesinde faize yatırım yapması manidar bulunurken, kur korumalı mevduat hesabını da 6 ay içinde 57 milyon liradan 522 milyon liraya çıkarması dikkat çekti.
FAİZE YAKLAŞIK 1 MİLYAR LİRA YATIRIM
Gübretaş’ın, kur korumalı mevduat hesabının yanında kısa vadeli finansal yatırımlar kaleminde özel kesim tahvil senet ve bonolarına da 372 milyon 502 bin lira yatırdığı görülüyor. Bununla birlikte Gübretaş’ın yüksek faiz geliri elde etmek için toplam 895 milyon lirasını üretime değil faize yatırım yaptığı görülüyor.
Yeniçağ
'Sahte yoklama' skandalıyla gündeme gelen AKP'li Bedirhanoğlu Meclis'te 'sıfır' çekmiş! Gerçekten 'hayalet' milletvekiliymiş!29 izlenme
Pazarcılar, Erdoğan'a hakkını helal etmedi! 'İnsanlar aç, aç, bittik!'88 izlenme
Meral Akşener’den Erdoğan’a: "Bavulları toplama vakti geldi"75 izlenme
'Paranın değerini düşüremem' diyen Alman Merkez Bankası Başkanı istifa etti!63 izlenme
‘Cübbeli’nin damadının Boğaz'daki villası için bir bakan devrede’383 izlenme
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: "Hırsızlık Türkiye'nin bir numaralı suçu"100 izlenme
Merih Demiral maça damga vurdu! ‘Ne mutlu Türküm diyene!'215 izlenme
Üniversitede yemek zammını protesto eden öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı35 izlenme
CHP ve AKP arasında TBMM'de arbede! AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, yerinden kalkarak CHP grubunun olduğu sıralara doğru yürüdü
Bakan Koca açıkladı: 29.617 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 1.866.345’e, can kaybı 16.646’ya yükseldi!
Büyük vefasızlığa mahkeme ‘dur’ dedi
Kurbanlık koyunu ararken kaybolup yaşamını yitiren Onur'un dedesi iddiaları yalanladı: "Sinek ısırığı dahi yok"