Yargı, göreve geldiği günden beri uygulamalarıyla tartışılan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’in bir icraatına engel oldu. Teknik eğitimi vatan savunmasıyla birleştiren bir tarihin yok olması önlendi.
1905 yılında ‘Mektebi Sanayi’ adıyla kurulan okulun öğretmen ve öğrencileri Kurtuluş Savaşı sırasında önemli görevler üstlendi. Okul, mühimmat üretip cepheye göndererek, Ulu Önder Atatürk’ün kazandığı zafere katkıda bulunmuştu. Koridorları tarih kokan Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 121 yıldır binlerce öğrenciyi meslek sahibi yaptı.
Ankara’nın Ulus semtindeki okul binası 1931 yılına kadar ‘Maarif Velaketi ve Milli Müdafaa Vekaleti’ adıyla Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlıklarına ev sahipliği yaptı. Kurtuluş Savaşı sırasında da okulun dershane ve atölyelerinde cephane üretildi.
BAKANLIK BİNASI
Deneyimli eğitimci Mukaddes Koşucu’nun okul müdürlüğünü yaptığı okulda, ülke sanayisi için nitelikli elemanlar yetiştiriliyor. Lisede halen bilişim, elektik, elektronik, tesisat ve eklimlendirme gibi alanlarda eğitim veriliyor.
Okulun kapatılma girişimi, Eğitim İş Sendikası’nın hukuki mücadelesiyle durduruldu.

MEB Bakanı Yusuf Tekin, icraatlarıyla sık sık gündeme geliyor.
İŞLEMLERİ İPTAL ETTİ
Mahkeme kararında, “MEB’in ileri sürdüğü ‘Fiziki mekânların yetersizliği ve teknolojik altyapı eksikliği’ okulun kapatılması için yeterli bulunmadı. 681 öğrencisi olan okulun binasının da sağlam olduğu vurgulandı. Ankara 27. İdare Mahkemesi okulun kapatılması ve Anadolu Meslek Programı kontenjanının iptal edilmesine ilişkin işlemlerin iptaline karar verdi.
1905 yılında kurulan okul, Kurtuluş Savaşı’nın en zor zamanlarında Milli Mücadele’ye aktif destek verdi. Okulun atölyelerinde askerler için silah tamiratı, mühimmat kutuları ve çeşitli teknik malzemeler üretildi ve savaşın kazanılmasında önemli görevler üstlendi.
Ayrıca Atatürk’ün naaşının 1953 yılında Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakledilmesinde de bu okulun öğretmen ve öğrencileri görev aldı. Meslek Lisesi, teknik eğitimi vatan savunmasıyla birleştiren sembolik bir kurumdur.
Sözcü
'Şeker pancarı ithal eder hale geleceğiz!'111 izlenme
Sayıştay, cami ihalesinde bile usulsüzlük buldu!145 izlenme
Instagram için VPN kullananların merak ettiği soru: VPN güvenli mi?50 izlenme
6 ülkede eş zamanlı operasyon: 16 suçlu Türkiye’ye iade edildi22 izlenme
''Bu millet 650 TL ile de yaşar'' deyip Jaguar arabasıyla ortaya çıkmıştı, Tescilli Atatürk düşmanından akla ziyan sığınmacı savunması!72 izlenme
Çarpıcı anket sonucu: Seçmenin yüzde 54’ü ‘AKP iktidardan düşecek’ dedi!56 izlenme
Genç kadın, otobüste kendisini taciz eden adamı böyle kayda aldı!46 izlenme
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ittifak yanıtı32 izlenme
Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen’in son görüntüleri ortaya çıktı! Gözünün altında dikkat çeken morluk
300 milyon dolar Türkiye'de buhar oldu: Bahis vurgununun altından Cehennem Melekleri çıktı
MHP’nin Sinan Ateş davasında mahkemeye verdiği dilekçenin tamamı ortaya çıktı
Cem Küçük'ten 'Gezi Davası' iddiası: Operasyon yapılacak iş insanının ismini verdi