'BİZDE 5 TL'DEN ALINAN 3540'A SATILIYOR'
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde adına altın biber festivalleri düzenlenen kalitesi ve lezzetiyle bilinen biber üreticileri üzerken satıcıları sevindiriyor. Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, “Bu yıl sadece Yenişehir ovasında 30 bin dönüm çeşitli biber çeşitleri ekildi. Şu anda dolmalık biber 5 lira çiftçi zarar ediyor. Diğer çeşitlerde 10 liranın altında satılıyor. Hasadı yine başlayan salçalık ve kapya dediğimiz biber 18 ila 20 lira arasında satılıyor. Sadece kapyadan para kazanıyoruz. Diğerlerinden zarar ediyoruz. Bizden 5 liraya alınan biber Pazar ve marketlerde 3540 liradan satılıyor” diye konuştu.
'ÜRÜN PARA YAPMADIĞI İÇİN HERKES KEYİFSİZ'
Başkan Aktaş, “2000’li yıllarda 50’yi bulan ihracat firması sayısı günümüzde 10’lara düştü. İhracatın düşmesi piyasadaki ürünlerinde düşmesine sebep oluyor. Biz bu para etse de etmese de ekiyoruz. Yenişehir’in 1978 yılında başlayan Avrupa pazarına gönderdiği bu biber çeşitleri adına Yenişehir’in kurtuluşuna denk gelen günlerde biber festivali yapılıyor. Ürün para yapmadığı için herkes keyifsiz ama yine de festival düzenleniyor” dedi. (İHA)
KRT
AKP'li belde belediyesini böyle sömürmüşler! 30 Bankamatik personeli, milletvekili danışmanlarına maaş!944 izlenme
Mansur Yavaş’tan Google’ın ‘Atatürk’ küstahlığına tepki: "Tekrar hatırlatma vakti geldi"25 izlenme
Seçimi kaybeden muhtar yaptırdığı çocuk parkını söktü!808 izlenme
Kadına şiddet bitmiyor! 2 erkek bir kadını dakikalarca darp etti17 izlenme
Günlük corona tablosundaki dikkat çeken artış! İyileşen hasta sayısı bir günde 1.123.456 kişi arttı, ardından dünyada 5’inci olduk!89 izlenme
Avukatlarından Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluğuna itiraz23 izlenme
İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 72,78 arttı19 izlenme
Neyin korkusudur bu? Erdoğan için hava savunma füzeli tedbir!207 izlenme
AKP "Yoksulluğu bitireceğiz" vaadiyle iktidara gelmişti ama... Yoksulluk artınca bayram yardımları 4 kat arttı
Ukrayna önce satın aldı, sonra Türk SİHA’larına karşı silah yaptı!
Fransa'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu
Düzce’nin AKP’li başkanı, önceki AKP’li başkanı suçladı "Paralar nereye gitmiş belli değil!"