Son dönemde karşısında aday olup kaybettiği Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen AKP’li eski belediye başkanı Hilmi Türkmen’in koltuğunu kaybetmeden önce yaptığı dikkat çeken bir sözleşme ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre 2024 yılında “Metod” isimli araştırma şirketine daha önceki yıllarda da yaptırıldığı görülen “Sosyal Doku Araştırması” adıyla pazarlık usulü ile iş verildi.
2 milyon TL bedelle işi alan araştırma şirketi ile 11 Mart 2024 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında yapılacak işler 4 kalem olarak belirlendi.
Buna göre; ilk kalem “Sosyal Doku Araştırması” ile 300 kişi ile yüz yüze derinlemesine görüşme, ikinci kalem “Vatandaş Algı Anketi” ile bin kişi ile yüz yüze görüşme, üçüncü kalem olarak “Kamuoyu Trend Takibi” ile 3 bin kişi ile yüz yüze veya telefonla görüşme ve son olarak da dördüncü kalem “Vatandaş Denetim Araştırması” ile 300 kişi ile yüz yüze yapılacağı ifade edildi.
ÖDEME YAPILDI, ARAŞTIRMA ORTADA YOK
11 Mart’ta sözleşmesi imzalanan işin süresi şartnamede 15 gün olarak belirlendi. İmzalar atıldıktan bir gün sonra 12 Mart tarihinde şirkete 2 milyon lira ödendi. 13 Mart’ta ise işin tamamlandığı anlamına gelen kesin kabul yapıldı.
Buna göre 300 kişi ile derinlemesine görüşme, bin kişi ile yüz yüze, 3 bin kişi ile telefon ve yine 300 kişi ile yüz yüze görüşme bir günde tamamlanmış, analiz edilmiş ve raporlanmış olması gerekiyor.
Teknik olarak bu mümkün olmadığı gibi ihaleyi yapan Üsküdar Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nün arşivinde, 2 milyon liralık araştırmaya ilişkin tek bir doküman, sunum ve teslim edilmesi gereken evraklara rastlanmadığı öğrenildi.
Nefes
Arşiv unutmadı: İktidar yanlısı ismin BAE çarkını yüzüne vurdu!48 izlenme
Akaryakıtta indirim kısa sürdü 5 günde ikinci zam!17 izlenme
Rusya açık açık uyardı: "Birliklerimizi artırırız"33 izlenme
"Asgari ücret yıl boyu açlık sınırının altında kalmasın" önergesine Bakan Bilgin böyle yanıt verdi!48 izlenme
Yiğit Bulut, doların 32 TL'yi aştığı gün özür yerine İmamoğlu'nu suçladı!30 izlenme
Hakan Ural Milli Piyango'ya önce salladı, şirket sahibinin patronu olduğunu öğrenince anında kıvırdı! '10 tane almak lazım, alalım. Her şeyi de sorgulamayalım'190 izlenme
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının 6 sanığı tahliye edildi43 izlenme
AKP'de seçimler yaklaşırken, seçim beyannamesi hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor.30 izlenme