CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapılan fiziki saldırının her yönüyle araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Saldırının planlı ve yönlendirmeyle gerçekleştirildiği belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şöyle konuştu:
"Bu saldırı rastlantı değil, basit bir güvenlik zafiyeti değil; bu, doğrudan siyasal anlamı olan, organize edilmiş planlı bir eylem. Siyasal iktidarın sınırlarını kimlerin zorlayabileceğini, hangi reflekslerin gelişeceğini, kimin susacağını, kimin direneceğini ölçmeye yönelik bir denemedir ve bu deneme doğrudan CHP lideri üzerinden İstanbul'un kalbinde gerçekleştirilmiştir.
Bu ne ilktir ne de münferittir. Birinci derece güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir yer ve zamanda MİT'in, Emniyetin, Jandarmanın koordineli çalışması gerekirdi ancak 2 evladını katletmiş bir alçak hiçbir engelle karşılaşmadan tüm güvenlik protokollerini aşarak alana girdi.
Olayın detayları bize saldırının rastlantı olmadığını gösteriyor. Saldırganın sıcak havaya rağmen yumruk, tekme ve cop darbelerine karşı fiziksel koruma sağlayacak deri ceket giymesi, bu tür kıyafetlerin genellikle istihbarat eğitimi almış kişiler ya da organize suç unsurlarınca kullanılması, yine saldırganın yakasına Sırrı Süreyya Önder'in fotoğrafını takarak kendisini kamufle etmeye çalışması saldırının önceden planlanmış, teknik yönlendirmeyle gerçekleşmiş olabileceğine dair ciddi işaretlerdir.
Ayrıca saldırganın 2020 yılında sokak röportajı var, orada diyor ki: 'Derin devlete ihtiyacımız var, yanlış adamlara terbiye verir.' Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olan Yasin Hayal'le ilgili 'Cezaevinde Yasin Hayal'i korudum' diyor. 'Sedat Peker dese ki 'Git canlı bomba ol' olmazsam şerefsizim' diyor. Bu ifadeler saldırganın yalnızca ideolojik bir yönelime sahip olmadığını, aynı zamanda kullanışlı bir aparat hâline getirildiğini, belirli bir çizgiye angaje olduğunu da gösteriyor.
Bu saldırı muhalefetin meşruiyetine, kurumsal denge gücüne, halk nezdindeki temsil gücüne yapılmıştır. Siyaset bilimi literatüründe veto oyuncuları kuramı rejimi sınırlayan, denetleyen aktörleri tanımlar. Türkiye'de medya, yargı, bürokrasi gibi denetleyici güçlerin zayıflatıldığı bir ortamda siyasi parti liderlerinin, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun cezaevine atıldığı bir koşulda CHP ve onun liderliği son kurumsal denge odağı hâline gelmiştir ve hedef alınan budur.
Siyaseti düşmanlaştıran, muhalefeti hedef hâline getiren, tehditleri olağanlaştıran bu siyasal iklim saldırganlara cesaret vermektedir. Bugün bu saldırının arkasındaki gizli el sadece bir failin değil, onu cesaretlendiren, yönlendiren sistemin ve iklimin kendisidir. Bu gerçekle yüzleşilmediği süreci yeni saldırılar kaçınılmazdır."
Nefes
Çorum'da 100 yıldır başında dua edilen iki türbe de boş çıktı!68 izlenme
Hatay Samandağ'da toplu konut projesi adı altında TOMA'larla girilen arazide zeytin ağaçları söküldü! Direnen köylüleri perişan ettiler!9 izlenme
Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli talebi33 izlenme
Eylem Tok için iade kararı teklifinin ardından Aci ailesinin avukatı konuştu28 izlenme
Suriye'de 5 gündür bitmeyen aralıksız katliam19 izlenme
Gökhan Zan'ın ikinci ses kaydı ortaya çıktı: "Buradan çekip gitmekle yanlış yaptın!"53 izlenme
Sağlıkta ‘yok yılı’: Doktor da yok, randevu da, ilaç da...31 izlenme
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda flaş gelişme: Başkan Hasan Mutlu dahil 39 kişiye tutuklama talebi7 izlenme
Köpekleri toplanan yaşlı kadının feryadı... "Yemin ederim çok direndim, çok direndim annem. Hepsine neler söyledim..."
Tanju Özcan'dan AKP'li Aydın'a: "3 göçmen çocuğa bakacak kadar maaşın var"
Özgür Özel'den 'Özlem Çerçioğlu' iddialarına ilk yanıt
İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: "Çölde şehir kurmuyorsunuz, burası İstanbul"