Adli tatilin bitmesiyle eylül ayı aynı zamanda CHP için 'davalar ayı' olacak.
Ana muhalefeti yakınan ilgilendiren birçok dava bu ay görülecek.
Bugün Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler 183 gün sonra hakim karşısına çıkacak.
11 Eylül'de Ekrem İmamoğlu'nun diploma davasının ilk duruşması, 15 Eylül'de Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e hakaret davası ile CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı hakkında 'şaibe' iddialarıyla açılan davanın duruşması, 18 Eylül'de kent uzlaşısı soruşturması kapsamında HDK faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanan İstanbul ilçe belediyelerindeki meclis üyelerinin duruşması, 22 Eylül’de İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in 31 Ocak'ta Çağlayan'da yaşanan olaylara ilişkin yargılandığı davanın duruşması ve 26 Eylül'de de yine İmamoğlu'nun bilirkişi davasının duruşması görülecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partililere yönelik açılan davaların takvimini paylaştı.
Özgür Çelik, dava tablosunu paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
Siyasi olarak bizle baş edemeyenler, sandıkta bizi yenemeyenler, siyasallaştırdıkları yargı ile toplumu sindirmeye çalışıyor.
İstanbul’un sokaklarında her gün bir vahşi cinayet işlenirken ve derin bir asayiş krizi yaşanırken, Türk yargısının siyasi operasyonlarla meşgul edildiği, suçluların olması gereken cezaevlerine muhaliflerin doldurulduğu bir dönem yaşıyoruz.
Bizler sokakta siyasi mücadelemizi demokratik yollardan sürdürürken, hukuk komisyonumuz da mahkemelerde yoğun bir hukuki mücadele veriyor.
Tüm bu mücadelenin sonunda, gerçek adalete, bağımsız yargıya ve demokratik siyasete kavuşacağız. Sadece biz değil, Türkiye’nin tüm fertleri kazanacak.
Nefes
'AKP oy kaybeder mi?' sorusuna kimse cevap ver(e)medi !5686 izlenme
AKP'li belediyeden büyük ayıp: Şehit annesine zamlı mezar yeri sattılar!82 izlenme
Mansur Yavaş bombayı patlattı! Gökçek ailesinin uykularını kaçıracak dilekçe!25 izlenme
Özgür Özel'den Brüksel mitinginde net mesaj: "Vallahi de billahi de bir adım geri durmayacağım"25 izlenme
'Suriyeliler gitsin' imza kampanyasına Senegalli adam da imza attı45 izlenme
Anadolu’da şiddetli sağanak ve sel: 3 ölü ve yaralılar var41 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde “İsraille ticaret” sloganı atan gruba gözaltı36 izlenme
Mahkemenin Nevzat Bahtiyar kararının gerekçesi açıklandı23 izlenme