Bu sabah saat 09.00'da partisinin Meclis grubunu toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 20 dakika süren istişareler sonrası beraberindeki vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürüdü.
CHP lideri Kılıçdaroğlu İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nda 6 yaşında çocuğun evlendirilmesine ilişkin açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın olaydan iki yıldır haberdar olduklarına dair açıklamasına tepki gösterdi. Kılıçdaorğlu ve vekiller açıklamanın ardından tekrar Meclis'e yürüdü.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
Gerçekten Çok öfkeliyim. İki yıldır bu meseleyi biliyoruz diyorlar. İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır bunu biliyorsunuz. Gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Günlerdir iktidar bir ses verecek mi diye bekliyorum. Aile Bakanlığı'nın ne yaptığı belli değil. Adalet Bakanlığı sessiz. Bir de 'fotoroman' var...
Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlığın karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Değerli arkadaşlarım, buraya, bu evladımızın sesi olmak için geldik. Adalet istiyor bu kız. Bizim evladımız bu kız. Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançlısı inançsızı, doğulusu batılısı, kim olursa olsun bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor, öfkeleniyor. Hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız.
Değerli arkadaşlarım, emin olun, emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytanların olduğu bir ülke istemiyoruz. Siyasal iktidarın polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir. Açık ve net söylüyoruz, devleti yönetemiyorlar. Haksızlıkları sindirebiliyorlar.
Ne demek ya? 'İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz.' ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? İki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size 'aman bu olayı kapatın' diyor. Adalet Bakanlığı'nın önüne gelme nedenim budur zaten.
KRT
Hanife, şiddetten kaçarken terminalde kocası tarafından vahşice öldürüldü.34 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği Paramount Hotel'in sahibi Atilla Uras'ın kızından çarpıcı açıklama! 'Cihan Ekşioğlu otelimize devletin tankıyla girdi'86 izlenme
Üçüncü İran füzesi de imha edildi14 izlenme
30 Ağustos'tan sonra 2. skandal: Atatürk'e yer vermediler!137 izlenme
Adana’da 830 Suriyeli öğretmen atandı!622 izlenme
Türkiye serveti en çok eriyen 2. ülke!70 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun çiftçilere göndereceği mesaj da engellendi: Haydi bu müjdeyi, tüm çiftçilerimize ulaştıralım45 izlenme
Milyonlar enkaz oldu! İSKİ Genel Müdürü, bitirilemeyen Melen Barajı'nın bilançosunu açıkladı70 izlenme
Tanju Özcan'dan Erdoğan'a: "Sen 'Namusum üzerine ben tarafsız bir şekilde bu ülkeyi yöneteceğim' diye TBMM'de yemin ediyorsun. Ondan sonra, yok sizin belediyeniz, yok bizim belediyemiz"
Ahırın kapısını açıp yeni doğan keçiyi gören çiftçi küçük dilini yuttu.
Suriyeliler’e böyle oy kullandırılmış!
Kadınlar katledilen Durdona için tek ses oldu! "Kadın cinayetleri politiktir"