CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis’teki bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek ve AKP’li milletvekili oğlu Osman Gökçek'in 600 milyon TL değerinde evi olduğunu söylemişti. Gökçek ise Ağbaba'nın sözleri üzerine evi mal varlığında belirttiğini söylemiş ve evin 600 milyon liralık değerini ise yalanlamamıştı.
Ağbaba'nın fotoğraflarını gösterdiği Gölbaşı Reyhan Caddesi'ndeki inşaat halindeki ev, ilk kez görüntülendi. Evin toplam inşaat alanı 2 bin 401 metrekareden oluşuyor.

Evin parsel alanı 14 bin 347 metrekare, zemin katı ise bin 173 metrekare. İnşaatın etrafı yaklaşık 3 metrelik duvarlar ve dikenli teller ile korunurken, inşaat alanı güvenlik kameraları ile izleniyor.

AKP’li Osman Gökçek’in malikanesine ilişkin dikkat çeken verilen paylaşan Ağbaba, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şu evin arsası 4 bin metrekare olarak alınmış. Kim almış, Osman Gökçek almış. Kimden alınmış Korkutata ailesinden. Son büyümüş büyümüş 14 bin metrekare olmuş. Bu arsayı satan kim? Şaşırmayacaksınız, Beyaz TV’nin yönetim kurulu üyesi. Allah aşkına, şimdi AK Partililere söylüyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir yoksulluğa, yanan çocuklara bakın, haksızca zenginleşenlere bakın, bir de Osman Gökçek’in malikanesine bakın. Bu malikaneyi dünyada 3 kişi yapar. Bir Kolombiya’daki uyuşturucu baronları, iki Arap şeyhleri, üç hırsızlar. Şimdi size soruyorum, Osman Gökçek kim?
Allah aşkına, Allah aşkına bakın, bir ev, bir bekar adam 250 metrekare kapalı havuzu niye yapar ya? 160 metrekare salonu niye yapar? 110 metrekare eğlence odasını niye yapar ya? Niye yapar? Acaba babası onu dinozor parkına götürmediği için mi eğlence odası yapıyor? Bu evin değeri muhtemelen 600 milyon değerli arkadaşlar."
Gerçek Gündem
Skandal meclis gündeminde: Rektör tanıtım yaptı, danışmanları sattı!
Suriyelilere verilen 'harçlık' miktarı belli oldu!
Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan 5 TL'lik madeni hatıra parasında AKP propagandası
Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı: Geçen yıl programda anlatmış
Ücretlerde kara tablo
'AKP, IMF ile nerede görüştü?'
Depremde 15 kişiye mezar olmuştu! Kamu görevlilerinden skandal savunma: "Denetim yükümlülüğümüz yok"
Mecliste, Macaristan'da et ticareti yapan bir şirketin ortağı olduğu ortaya çıkan ESK Genel Müdürü gerginliği: "Mücahit misin müteahhit misin?"
Sedat Peker gündeme getirmişti, 1.5 milyon liralık uyuşturucuyla yakalanan narkotik polisinin ifadesi ortaya çıktı!
Bütçeyi mirasyedi gibi harcamışlar!
Sağlık Bakanı açıkladı: 61.028 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.384.624’e, can kaybı da 36.613’e ulaştı!
AKP’li belediye Atatürklü logoyu değiştirdi!
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Ahbap'a siber saldırı! Yurt içinden 400 bin saldırı gerçekleşti
AKP’li belediyeden Menzil’e ihale