Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son üç yılda belediyelere hibe ettiği 2 bin 628 aracın yüzde 97'sini Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine gönderdiğini ortaya çıkaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bu kez Bakanlığın nakdi yardımlarının peşine düştü.
Bakan Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunan Torun, şu değerlendirmelerde bulundu:
“YENİ BİR SKANDALLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
* Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, belediyelere yaptığı araç yardımlarıyla ilgili gizlediği verileri kısa süre önce ortaya çıkardık.
* Şimdi yeni bir skandalla karşı karşıyayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son 2,5 yılda, belediyelere 432 milyon lira nakdi yardımda bulunmuş. Ancak Bakanlık, bu paranın hangi belediyelere gönderildiğini milletimizden saklıyor.
* Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladık. Bakanlığa son kez soruyoruz: Hangi belediyeye ne kadar nakdi yardım yaptınız?
* Bu 432 milyon lirayı, kimlerin cebine aktardınız? Buna yanıt vermemek, halkın parasının, yine iktidar belediyelerine gönderildiğinin itirafı olacaktır.

“ADALETSİZLİKTE ŞAHA KALKTILAR”
* Açıkça söylüyoruz ki; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere yapılan yardımlarla ilgili Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir hukuksuzluğa imza atmış ve görev suçu işlemiştir.
* Çevre ve Şehircilik Bakanlığı artık Cumhur İttifakı Bakanlığı olmuştur. Bu iktidar partizanlıkta, adaletsizlikte şaha kalkmıştır.
* Bu iktidar açıkça, CHP'li belediyelerde yaşayan vatandaşların hizmet almasını engelleyerek, oy alamadığı vatandaştan intikam almanın derdine düşmüştür.
* Ama unutmayın: Mazlumun ahı, indirir şahı. Bu adaletsizlikler, gideceğini gören iktidarın son çırpınışlarıdır.
* Milletimize sesleniyoruz: Hangi baskılarla mücadele ettiğimize şahit oluyorsunuz. Ama sizlere söz veriyoruz: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz tüm engelleri sizinle birlikte aştık, bundan sonra da aşacağız.
* Milletimiz de kendisine hizmet götürülmesini engelleyen bu iktidarın yaptıklarını görüyor ve sandık geldiğinde tüm bunların hesabını soracak.”
Çoruh Vadisi artık 'rant' vadisi: Limak'a 92 milyonluk ihale!55 izlenme
Samsun'da KYK bursu tepkisi: Bu artış değil, sadakadır28 izlenme
Bir RTE klasiği 'Denizlerimizi, orman alanlarımızı BETON'a çevirme gayretinde olanlar var !'756 izlenme
Yarışta üçüncü gün sona erdi: Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı?49 izlenme
Erdoğan'ın başdanışmanından Halil Konakçı'ya destek!34 izlenme
160 liralık incir vatandaşı şoke etti!56 izlenme
Tecavüzcüye direnen kadına 5 yıl hapis istemi!1030 izlenme
Türkiye emeklilik endeksinde son sıralarda yer aldı, 'aylıkları artırın' tavsiyesi geldi36 izlenme
Trafikte hamile kadının bulunduğu araca saldıran magandalar karakoldan kolunda polisle çıktı
Kanadalılar Trakya'da buldu! Trilyonluk rezerv
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gözaltına alındı
Hayaldi gerçek oldu, kuyruklara 'ucuz pide' kuruğu da eklendi! 'Bu şartlar çok zor ben ömrü hayatımda böyle pahalılık görmedim'