CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk milletini esaretten kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizin eşleri ve annelerinin önünde saygıyla eğildiğini söyledi.
ANNELERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
İnsan hakları ihlallerinin arttığı, adalet duygusunun zayıfladığı, eşitlik ilkesinin kağıt üzerinde kaldığı, hak ve özgürlüklere yönelik müdahalelerin arttığı, sosyal devlet anlayışının rafa kalktığı Türkiye'de, Anneler Günü'nün buruk kutlandığını belirten Tanal, “3 Y'yi ortadan kaldırma vaadiyle halktan yetki alan ancak gelinen süreçte 3 Y'nin müsebbibi haline gelen AKP iktidarında anneler gün yüzü görmüyor, gözlerinden yaş eksik olmuyor. Anneler işsizlikle, yoksullukla, açlıkla, çaresizlikle cebelleşiyor. Annelerin evinde aşı kaynasın, çocukları yatağa aç girmesin diye mücadele ediyoruz” dedi.
RANTI İÇİN ANNELER HARCANDI!
Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’ndeki taş ocağı projesine karşı cesurca direnen kadınların iktidar tarafından hedef alındığını belirten Tanal, şunları söyledi:
İkizdere'de doğa nöbetindeyken cesur ve çalışkan Karadeniz kadınlarının direnişine bizzat şahit olduk. Doğaya, yaşam alanlarına sahip çıkan kadınların direnişini kırmak için bir tabur asker gönderdiler. Kadınlarla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirdiler. Mücadeleden vazgeçmeyen kadınları copladılar, biber gazı sıktılar. O cesur anneler yerlerde sürüklendi. Yaralanan, fenalaşan bir annemizi ambulansa kadar biz götürdük. İkizdere'de iktidar gücü kullanılarak, anneleri yıldırmak için her yola başvuruldu. İkizdere'de şunu gördük: AK Parti iktidarı, Mehmet Cengiz'in rantı için anneleri harcadı. Yıllar geçse de bu unutulmayacak. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi Anneler Günü mesajı paylaşıyorlar!
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iktidarmehmetcengizinrantiicinanneleriharcadi6422000/
Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusu!173 izlenme
Öldürülen futbolcunun annesini isyan ettiren teklif: Böyle bir saçmalık mı olur?10 izlenme
Dış Ticarette Açık Günden Güne Artış Gösterdi30 izlenme
Avrupa seyahatindeki Menzil'in sözde şeyhini gören müritlerin çıkardıkları ilginç sesler49 izlenme
İstanbul'da rezalet! Öğretmen, 15 kıza cinsel istismarda bulundu84 izlenme
Ne lüks makam aracı konvoyu ne de koruma ordusu var! Ekrem İmamoğlu, Taksim’e metroyla gitti!71 izlenme
Almanya’da iki Türk kadına ırkçı saldırı: Sadece Türkçe konuştukları için…82 izlenme
Milyonları yarıştırıp milyarlar kazandılar32 izlenme