Sözcü yazarı Çiğdem Toker, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in Favipiravir ilacıyla ilgili verdiği soru önergesiyle ilgili, “Üç firma, Favipirapir’in yerli sentezini üretmek üzere mart ve nisan aylarında bakanlığa başvuruyor. Ancak bekletiliyor. Ta ki; Medipol Üniversitesi ile birlikte ilaç üreten Atabay Kimya’ya ruhsat verilinceye kadar” ifadelerini kullandı.
İşte Toker’in bugün yayınlanan yazısının ilgili bölümü:
“Favipiravir ilacının yerli sentez çalışmaları için hangi gerekçelerle İstanbul Medipol Üniversitesi ile Atabay Kimya firması seçilmiştir?”
Bu soru CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından resmen soruldu. Covid19’un hepimize yaklaştığı, hastanelerde boş yatak bulunamadığı, insanüstü gayrete mecbur bırakılan sağlık çalışanlarının öldüğü, filyasyon ekiplerinin günlerce gelemediği bugünlerde o kadar önemli bir soru ki ne kadar görünür olsa o kadar iyi.
Hukukçu ve tıp doktoru bir siyasetçi olan Emir, Covid19 sorunları ve hastalarla yakından ilgileniyor. Favipiravir adlı ilaçla ilgili soru önergesini okuyunca Emir’i aradım. Yakın zamana dek bulunmasında güçlük çekilen bu ilacın artık rahatça bulunabildiğini, ancak 10 gün öncesine kadar aylarca bulunamama gerekçesinin çok sorunlu olduğunun altını çizdi. Sadece bu da değil.
Favipiravir’in yokluğunda, yan etkileri çok tartışılan Plaquenil’e hastaların mahkum edildiğini, eğer Favipiravir ruhsatı erken verilse, tedavilerden daha olumlu sonuçlar alınabileceğini de ekledi.
Emir’in kesin bulgulara dayandığını vurguladığı meselenin özü ve soruları şöyle:
Üç firma, Favipirapir’in yerli sentezini üretmek üzere mart ve nisan aylarında bakanlığa başvuruyor. Ancak bekletiliyor. Ta ki; Medipol Üniversitesi ile birlikte ilaç üreten Atabay Kimya’ya ruhsat verilinceye kadar.
Emir, daha önce başvuran üç firmanın izinlerinin Atabay Kimya ile birlikte verildiğini belirterek, “Her taşın altından Medipol çıkıyor. Vatandaş, aylarca ilaçsız kaldı. Bu firmalara ruhsatlar daha erken verilmiş olsaydı, bu sıkıntılar yaşanmayacaktı” diyor
https://tele1.com.tr/medipolicinvatandasiaylarcailacsizbiraktilar222327/
Katar Emiri'nin teyzesi Kanal İstanbul'dan sonra Samsun'da! Elde kalan golf sahası Katar Emiri’nin teyzesine sunuldu!117 izlenme
Dilan-Engin Polat çiftine TMSF'den kötü haber!44 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 28.192 yeni vaka tespit edilirken, 228 kişi hayatını kaybetti, 30.302 kişi sağlığına kavuştu!31 izlenme
Bu kaçıncı ? İstanbul'da ekonomik sıkıntı çeken yurttaş kendini üst geçide astı !189 izlenme
Kapalıçarşı’da sırtında taşıdığı bir çuval para ile sevkiyat yaptı25 izlenme
Rezan Epözdemir soruşturmasında bomba iddia! “Şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti: Yer yerinden oynayacak23 izlenme
NASA Başkanı, Meksika'da sergilenen "uzaylılar" ile ilgili konuştu: Elimizde görüntüler dışında herhangi bir veri yok20 izlenme
Adres değişmedi! 1.1 milyar TL’lik hastane ihalesi Kalyon İnşaat'a!92 izlenme
AKP'nin seçimi kazanamadığı ilçede yaşayan vatandaşlar isyan etti: "Oy alamadıkları ilçeleri cezalandırıyorlar"
AKP’li adaydan camide seçim propagandası!
Benzin ve motorinde rekor üstüne rekor: 13 TL'ye gidiyor!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 13.367 yeni vaka tespit edilirken, 45 kişi hayatını kaybetti, 14.858 kişi sağlığına kavuştu!