Gerçek Gündem yazarı Orhan Uğuroğlu, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı iştiraki MUÇEV'in bünyesinde bulunan sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri ve koyların Anayasa'ya aykırı biçimde "Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi" adlı özel kuruluşa devredildiğini belirterek, 16 Mayıs tarihinde kurulan şirketin, tüm sahilleri dilediği gibi kullanabileceğini yazdı.
Orhan Uğuroğlu yazısında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün "Muğla sahillerine çöktüler. Halkın kullanımına açık olması anayasa ve yasalarla belirlenen cennet sahillerimizin özel bir şirkete peşkeş çekilmesine itirazımız var.
Yerel Yönetimler yasasına göre tüm bu sahillerin imar planlarını yapma yetkisi belediyelere aittir. Bu uygulama ile belediye devre dışı bırakılmış, yağmalamaya uygun yapı oluşturulmuş ve anayasa ile yasalar görmezden gelinmiştir." ifadelerine de yer verdi.
Şirketin yönetim kurulunda, AKP eski Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'nun kızı Şadan Kaptanoğlu Dikici, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın yanı sıra Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge'nin de yer aldığını yazdı.
'Cumhuriyet savcısı, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı' iddiası!39 izlenme
Turhan Çömez tanık olduğu rüşvet olayını açıkladı: "Bakanın oğlu hastane izni için 5 milyon dolar istedi"17 izlenme
Danıştay'ın Andımız kararına, yandaş Eğitim-Bir-Sen'den skandal sözler !1106 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat adliyeye sevk edildi31 izlenme
Tüm çalışanların maaşlarından her ay yüzde 3 kesilecek! Yeni sistem zorunlu olacak20 izlenme
Çerçioğlu'nun şikâyetiyle tutuklanmıştı: "Ayağı kesilebilir, tahliye olmalı"7 izlenme
Afganlar güle oynaya Türkiye’ye geliyorlar! Bu rahatlıkları nereden geliyor? Geçiş garantisi mi verildi?38 izlenme
Türkiye'de eğitimin son fotoğrafı!209 izlenme
AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem
“İmamoğlu” deyince mikrofonu kapattılar: Belediye Meclisi’nde konuşma krizi!
Ahmet Akın hakkındaki iddialara halk pazarında yanıt verdi: "Müsaade etmem!"
Yeni yasa teklifi için flaş uyarı: "Tüm yurttaşlar bu düzenlemenin hedefi olabilir!"