AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin pazarlık usulüyle yüksek fiyatla araç kiralaması tartışma konusu oldu. 18 yıldır AKP tarafından yönetilen ve 31 Mart seçimlerinden sonra borcu 1.6 milyon lira olarak açıklanan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir özel şirketten, SASKİ (Su ve Kanalizasyon İdaresi) için, doğal afet gibi acil durumları kapsayan 21b maddesine dayanarak pazarlık usulüyle araç kiraladı.
Kiralanan otomobiller, piyasada 25003000 liraya kiralanabilirken belediye 2018 model 30 araç için aylık 11 bin TL. ödeme yapacak.
SEÇİMLERİN HEMEN ARDINDAN…
Seçimlerden 6 ay sonra 23 Eylül tarihinde bir araya gelen taraflar 01.10.2019 ile 31.12.2019 tarihleri arasında 3 ay geçerli olmak üzere yaklaşık 30 araç için 21b maddesine dayanarak pazarlık yaptı. Maliyeti 1 milyar 212 bin 403 lira olarak hesaplanan kiralama işine belediye yetkilileri 988 bin 260 bin lira verdi. Ve bir özel şirketle anlaşma yapıldı.
CHP’Lİ ÜYELER SORU ÖNERGESİ VERECEK
Belediye meclisinde bulunan CHP grubu konuyla ilgili soru önergesi hazırlayacaklarını açıkladı.
CHP Grup Başkan Vekili Hasan İpek, 21b maddesinden pazarlık usulüne göre hizmet alımı yapılmasının yanlış olduğunu dile getirerek, “Bu madde açıkça acil durumlarda kullanılması gerekir. Samsun’da nasıl bir afet veya salgın hastalık yaşandı da belediye bu maddeye üstelik otomobil kiraladı. Buradan anlaşılan adrese teslim bir ihale olmuş. Yazılı soru önergesi hazırlayıp ilk toplantıda bu konuyu başkana soracağız” diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Hasan İpek
BELEDİYE BORÇ İÇİNDE
31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir, 18 yıldır partisi tarafından yönetilen belediyenin borcunu 1 milyar 664 milyon olarak açıklamış ve suya, ulaşıma, müze girişlerine, mezar yerlerine, sayaç okuma bedeline, park ücretlerine zam üstüne zam yapmıştı.

Bütün geliri ve her türlü gayri menkulleri ipotek göstererek iller bankasından 8 milyon lira kredi almaya hazırlanan belediyenin 135 projesinin 48’i para olmadığı için yarıda kaldı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediye30araci3ayligina988bintlyekiraladi5634372/
CHP ‘Ruhsar Pekcan’ın dezenfektan satışı araştırılsın’ dedi, AKP ve MHP reddetti!62 izlenme
Depremin simgesi fotoğraftaki baba kızın mutlu günlerindeki fotoğrafı ortaya çıktı50 izlenme
Erdek'te vatandaş büyük tepki gösteriyor! Kapıdağ Ormanları talan ediliyor!96 izlenme
"Sağlıkta devrim yaptık" dedikleri işte budur! Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin!84 izlenme
ŞOK İDDİA: Otomotiv devi Türkiye'deki fabrikasını kapatıyor!134 izlenme
'Asrın Projesi' diyerek duyurdukları Fatih Projesi büyük bir karadeliğe dönüştü!33 izlenme
Akkuyu Nükleer Santrali hakkında bomba açıklamalar: Bilinmeyen hisse satışı!99 izlenme
AKP'den vakıflar üzerinden büyük vurgun!52 izlenme
İBB'nin mülkleri AKP'li belediyelere verilecekti, Ekrem İmamoğlu hepsini veto etti!
Acı haber geldi! 2 askerimiz şehit oldu
Uzman isim tarih vererek uyardı: "O güne zamlarla uyanacağız!"
Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay yaratacak gönderme: "Kimleri zengin ettiğinin iki kitap dolusu öyküsü var!"