CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP’li belediyelerin bünyesindeki uygun tesis, lojman ve misafirhane gibi yerlerin öncelikle, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için kullanılmasına yönelik çalışmalara başlandığını bildirdi.
Akın, yazılı açıklamasında, parti bünyesindeki bütün belediyelere barınma sorunu olan üniversite öğrencilerine destek verilmesi yönünde yazıyla talimat gönderildiğini ifade etti.
AKILALMAZ BOYUTLARA ULAŞTI
Yeni akademik dönemde 898 binin üzerinde kişinin ilk kez yükseköğrenim hayatına başlayacağını hatırlatan Akın, Türkiye genelinde yükseköğretim öğrencilerine yönelik yurt kapasitesinin bütün üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmeye yetmediğini, yüz binlerce gencin üniversite eğitimi almak için barınma sorunuyla karşı karşıya kalacağını kaydetti.
Akın, özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının “akılalmaz” boyutlara ulaştığını, özel yurt fiyatlarının bir üniversite öğrencisinin karşılayamayacağı seviyelerde olduğunu belirterek, üniversite öğrencilerinin bu yıl karşılaşacağı barınma sorununun ciddi bir boyuta ulaşacağını ifade etti.
TESİS, LOJMAN, MİSAFİRHANE
Üniversite öğrencisi gençlerin barınma sorunun giderilmesi için CHP’li belediyelerin bulunduğu bütün kentlerde çalışma yapılacağını belirten Akın, şunları kaydetti:
“Kira fiyatlarının fahiş oranda arttığı bir dönemde belediyelerimiz, barınma ihtiyacı için üniversite öğrencilerinin yanında olacak. Belediyelerimizin bünyesinde olan uygun tesis, lojman ve misafirhane gibi yerlerin öncelikle barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için kullanılmasına yönelik çalışmalara başlandı. Fiziki barınma imkanının yanı sıra ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize hayırsever vatandaşların burs vermesi ya da nakdi yardım yapması için de belediyelerimiz aracı olacaklar.”
Sözcü
Diyanet'in matbaası Erbaş ve ekibi için çalışmış18 izlenme
29 Ekim mesajı nedeniyle dinci gruplar tarafından hedef alınmıştı, Deniz Demir'in eşi kim çıktı?55 izlenme
Ölen babanın su borcu, 3,5 yaşındaki kızından istendi!122 izlenme
Bylock kullandığı iddia edildiği için küfreden AKPli Şamil Tayyar 'Benim tek referans noktam Sayın Fethullah Gülen'dir !'1112 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Burası güreş meydanı mı? Akla bak, silkeleyin belediyeleri, hadi gel de silkele o zaman"16 izlenme
Sedat Peker, Twitter Hesabından Mesaj Vermeye Devam Ediyor... Peker'den Peş Peşe Tweetler73 izlenme
Peker konuştu ilk itiraf ortaya çıktı! SBK'nin mafyaya milyonluk "hediyesi"106 izlenme
Çay simit hesabı 20 yılda nereden nereye geldi?41 izlenme
‘Cemaate dokundurtmadı’
Aziz İhsan Aktaş iddianamesinden CHP'li 2 vekile fezleke
Bu fotoğraflar Türkiye'den! Kaldırımda yürüyen genç kızları taciz edip dövdüler.
Kadıköy'de bir taksici, taksimetre açmadan yolcu götürmek isteyince vatandaş tarafından uyarıldı, taksici kendisini uyaran vatandaşla kavga etti