Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, görevi dolayıyla tehdit edildiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
"Kayyum tehdidi alıyor musunuz?" sorusuna Zeyrek, "Kayyum tehdidi almıyorum. Ama günde bir, iki defa bugün nereye kayyum gelecek sohbeti Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde geçiyor. Kayyum tehdidi alabileceğimiz bir unsuru asla ve asla düşünmüyorum. Ama devletimiz takdir görür, kayyum gönderir, bir şey diyemem. Abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Benim bugüne kadar çizdiğim yolda, doğrultuda en ufak ne devletime, ne milletine, ne de Manisalı vatandaşlarımın bir kuruşuna zarar verecek hiçbir şey yapmadım. Bunun rahatlığı ve huzuru var bende. O yüzden dolayı kayyum tehdidini ben sadece korkutma olarak yorumluyorum" diye yanıt verdi.
Görevi dolayısıyla tehditler aldığını ifade eden Başkan Zeyrek, şöyle konuştu:
"Bu koltukların böyle bedelleri olabiliyor. Çünkü ben buraya geldikten sonra rantın önüne geçtim. Haksız ihale alanlarının hepsinin önüne geçtim. Haksız alacak olanlarının hepsinin önüne geçtim. Bununla ilgili de insanı yalan yanlış iftiralarla, ailesiyle tehdit ediyorlar. Geçen hafta böyle bir olay yaşadık. Genel Başkanımla da konuştum. Genel Başkanım da dedi ki; bu koltuklarda oturuyorsan bunlara alışman gerekiyor diye. Doğru bir yaklaşımdı. Ama buradan şunu söyleyeyim; ben ne istedikleri ihaleleri vereceğim ne tehditlerle benden istenen paraları vereceğim. Ben doğru bildiğim yolda doğru bir şekilde devam edeceğim. Bir süre sonra da dışarıdaki bu kişiler de benim bu duruşuma alışacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu da aktaran Zeyrek, "Ben bunlara boyun eğecek bir adam değilim. Asla da eğmeyeceğim. Ne bir santim gideceğiz, ne bir adım geri atacağım" dedi.
Önceki dönemde Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yolsuzluklarla ilgili yaptığı suç duyurularıyla ilgili ise Zeyrek, "Bu kurumun bir kuruşuna kim zarar verdiyse, kim aldıysa gitsin savcılıkta ifadesini versin. Suçludur, hakim cezasını verir. Suçsuzdur, hakim onun da beraatını verir. Bu yolsuzlukların kim yaptıysa onların karşısında Spil Dağı gibi duracağım" diye konuştu.
Savcılığa verilen dosyaların durumuna ilişkin ise Zeyrek, "Başsavcımız verdiğimiz dosyalarla ilgili; 'İçişleri Bakanlığı’na gönderdiğini, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma yetkisi verip vermeyeceğini beklediğini, soruşturma yetkisi verirse biz de adli merciler olarak gerekli işlemleri yaparız' dedi. Ama İçişleri Bakanlığından şu anda benim bildiğim henüz bir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
FETÖ sanığı emniyet amiri itiraf etti!1050 izlenme
Mansur Yavaş için soruşturma izni talep edildi7 izlenme
Seçimi kaybeden başkanlar giderayak kasayı boşaltıyor23 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: AKP'li eski vekil boşandı, milyonlarca lira tazminat alacak!32 izlenme
Bekçi-Polis soruşturmaları ‘sır’ oldu! İçişleri Bakanlığı verileri açıklamıyor!48 izlenme
İmza verme işlemi bitti, ilk gün 186 bini geçti!1060 izlenme
Ankara'da yılbaşı akşamı akraba kavgası yaşandı.19 izlenme
Karamollaoğlu 'Biz iktidara hazırız. Çalmayız, kimsenin de çalmasına müsaade etmeyiz!'89 izlenme