Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kozmetik fabrikasında çıkan yangın ve patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.
CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
- "Kartalkaya faciasının üzerinden daha bir yıl geçmeden, maalesef bugün Dilovası'ndaki yangında canlarımızı, çocuklarımızı kaybettiğimiz acı bir haber aldık.
- Sebep yine aynı: açgözlülük, denetimsizlik ve beceriksizlik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, CİMER’e yapılan şikayetten haberiniz var mı, yok mu? Varsa, hangi liyakatsız bölge müdürünüz bu denetimleri orada yapmadı?
- Üstelik yan binasında İŞKUR olmasına rağmen, burnunuzun ucundaki bu ihmali nasıl görmediniz? Kartalkaya faciasının bilirkişi raporunda da birinci derece sorumlu olarak gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Sayın Bakan, derhal istifa edin.
- Dilovası Belediye Başkanı’na söyleyecek bir söz bile yok; biraz onurunuz varsa derhal istifa edin. Artık ihmallerin, denetimsizliğin ve iş bilmezliğin faturasını milletimizin canı ile ödemesine müsaade etmeyeceğiz. Faturayı siz ödeyeceksiniz; siz."
NEFES
Bakan Koca açıkladı: 25.401 yeni vaka tespit edilirken, 123 kişi hayatını kaybetti, 52.269 kişi sağlığına kavuştu!
Erdoğan'ın hakaret davası açtığı şehit anası Pakize Akbaba’dan iktidara Öcalan tepkisi!
Seçil Erzan davasında ara karar açıklandı
Polisi linç edenlerden görülmemiş yüzsüzlük!
Avrasya Tüneli sözleşmesinde büyük kuşku!
Kaçak Kur'an kursundaki cinsel istismar skandalını Kaymakamlık doğruladı!
CHP'den AKP'ye geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz 'tehdit ediliyorum' diyen CHP'li üyeye 'ister yaşa ister öl' dedi!
Öğrenci Andı için harekete geçildi! Eğitim-İş Genel Basın Yayın Sekreteri açıkladı "Bakanlık yetkilileri suç işledi"
Sokak röportajında konuşan gurbetçi: "AKP’nin seçim kazanmasının sebebi vitaminsizliktir!"
Sağlık Bakanlığı, güncel corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 289.635'e can kaybı da 6.999'a yükseldi!