Söz konusu usulsüz ihalelerin Sayıştay raporlarında da yer aldığını ifade eden CHP’li Başarır, “ Bursa Emek Şehir Hastanesi’nde Hafif Raylı Sistem Hattı ve Elektromekanik sistemler Temin Montaj ve İşletmeye Alma İşleri 21/b den ihale ediliyor. İhaleyi alan Söğüt İnşaat ve Taşyapı ortaklığı. İhaleyi 1 milyar 607 milyon TL. İhaleye davet edilmeyen bir firma şikayet ediyor ve sonucunda, Danıştay 13. Dairesi, 21/b şartlarının gerçekleşmediğini ve idarenin şartları sağlamadığını ileri sürerek ihalenin iptaline kesin olarak karar veriyor. Danıştayın kesin iptaline rağmen, Bursa EmekŞehir Hastanesi, Hafif Raylı Sistem Hattı Kontrollük ve Danışmanlık Hizmetleri ihalesine çıkıyor. Bu kanun tanımamazlıktır. Danıştayın iptal ettiği ihaleyi alan Söğüt İnşaat’ın, Melih Gökçek döneminde 28 milarlık 324 ihalenin 12 milyarlık kısmını tek başına aldığını da hatırlatmak gerek” sözlerini dile getirdi.
KENDİ KARARLARINA KENDİLERİ UYMUYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ihalelerinde yapılanların sadece bununla da sınırlı kalmadığını belirten CHP’li Başarır, “21/b kapsamında yapılan Mersin Adana Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı (YSDH) ihalesinde, Bandırma Bursa YSDH, Bursa Şehir Hastanesi Metro Hattı, İstasnbul Yeni Havalimanı Metrosu ihalelerinde ‘diğer hususlar’ başlığı altında yine 21/b usulü ile 78 araç alınmış. 60 tanesi normal araçken 10 tanesi lüks araç gözükmektedir. Bunun 8 tanesi de minibüstür. Bu araçlar 2014/6425 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı olan yabancı menşeli araçların makam ve hizmetler dışında edinilemeyeceği ve hizmet alımı yoluyla kiralanamayacağı hükmüne açıkça aykırıdır. Sayıştay raporuna göre bu araçlar %50 yerlilik oranına tabi değildir.
ALINANLARIN TAŞINIR KAYITLARI YOK
Yine söz konusu ihaleler kapsamında diğer hususlar başlığı altında 530 tane Bilgisayar, 390 tane telefon, 44 tane televizyon, 25 tane projeksiyon, 97 tane yazıcı, 10 tane cilt makinesi, 12 tane evrak imha makinesi, 12 tane kesintisiz güç kaynağı, 8 tane dijital fotoğraf makinesi alınmıştır. Yapılan bu alımlar, sözleşmesi yapılan işin ifasından farklıdır. Çok daha önemlisi bu ofis gereçlerinin taşınır kayıtları yapılmamıştır. Bu araç ve gereçlerden kimler faydalanmıştır belirsizdir. Bu durum Sayıştay raporlarına yansımış ve Hediye Alma ve Menfaat Sağlama Yasağı’nın ihlalini göstermiştir. Bu araç ve gereçlerin birilerine verildiği sayıştay raporlarına da açıkça yansımıştır” dedi.
TEK ADAM REJİMİNİN MAHSULÜ
Yapılan bu ihale ve işlemlerin kanunlara çok açık bir şekilde aykırı olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Mevcut siyasi iktidar artık devleti yönetemez hale gelmiştir. Kanunlara uyulmamazlık, dağınıklık almış başını gitmiştir. Ne yazık ki tüm bu yaşananlar tek adam rejiminin mahsulüdür” diyerek sözlerine son verdi.
Türk Dışişleri'nin New York'ta yaptırdığı gökdelenin maliyeti ortaya çıktı!70 izlenme
İmamoğlu 'uyduruk' dediği davaları tek tek saydı: Erdoğan'a seçim çağrısında bulundu30 izlenme
Ballı ihale duygusallığı: Erdoğan'ın diğer damadı da siyasete girdi...177 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu'nun çalışmaları araştırılsın önerisine Cumhur İttifakı'ndan ret!136 izlenme
Müezzinden aldığı araç 'birleştirme' çıktı: 'Alırken içinde tespih namazlık falan vardı. Kandırmaz dedim'28 izlenme
Antalya Barosu'ndan Kızılay, Başkentgaz ve Ensar Vakfı hakkında suç duyurusu109 izlenme
"Yerli ve Milli" olduğunu iddia eden iktidar bunu da yaptı! Yerli imkân varken yurtdışından uçak kiralanacak!87 izlenme
Karlov'un eşi Marina Karlov: "Rusya ve Türkiye'nin dostluk ve işbirliğini daha da güçlendirmesini istiyorum" dedi28 izlenme
AKP'liler Konya'da oy istemek için gittikleri köyde '16 yılda bir tane fabrika açtıysanız kimliğimi bırakıyorum, insanları kandırmayın' diyen köylünün boğazına yapıştılar !
İBB Meclisi’nde, AKP döneminde ‘337 milyon liralık vurgun’ yapıldığı ortaya çıktı!
RTE, Bakın PKK'yı Nasıl Savunuyor !!!
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Sinovac az mı koruyor?