Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve 72 il başkanı, son günlerde tırmanan parti içi kurultay tartışmalarına ilişkin önemli bir ortak açıklamaya imza attı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve beraberindeki 72 il başkanı, TBMM'de ortak açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Bugün demokrasimize ve sandığımıza sahip çıktığımız kritik günde; grup genel kurul toplantımızı onurlandıran, 2 milyon üyemiz ve örgütlerimiz adına 72 il başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Ardından 72 il başkanının ortak açıklamasını CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu okudu. Tanburoğlu, "Türkiye'nin kaybedecek vakti yok, önce kurultay, sonra iktidar. Atamızın emaneti Cumhuriyetimizin kurucusu partimiz, AKP iktidarının siyasi çıkarları uğruna, demokrasi tarihimizde hiç görülmemiş şekilde felç edilmeye çalışılıyor. Partimiz; atlattığı büyük badirelerde, bu gibi dönemlerde ne yapacağını kurumsal hafızasına kazımıştır. CHP kurulduğu günden yana kongreler, kurultaylar partisidir. İktidar tarafından kurgulanmış gerilimin mahkeme salonlarından sokaklara taşmasını engellemenin yolu, meşru rekabet arenası olan kurultayımızın toplanmasıdır. Tarihimiz boyunca olduğu gibi tüm oyunları bozmak için kendi öz gücümüze, üyelerimizin ve delegelerimizin iradesine dönmek zorundayız. Çünkü mesele partimizin iç meselesi değildir. Partimizde bir ikilik, çekişme ve kavga yoktur. Mesele memleketimizdir, milletimizin iradesidir. Partimizin kurultayının yapılacağı tarih, 25 Temmuz 2026'dan önce olmalıdır ve bir an önce ilan edilmelidir. 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' şiarımızla açık biçimde ilan ediyoruz. CHP'de egemenlik kayıtsız, şartsız örgütündür. Seçilmiş genel başkanımız Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayımız ise milletimizin oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu'dur. Üyelerimizin, seçmenlerimizin ve ceberrut iktidara karşı birleşen halkımızın partimizden beklentisi iktidar yürüyüşüne devam etmesidir. 81 ilde örgütlerimiz kurultaya da iktidara hazırdır. 2 milyon üyemizin iradesi, CHP'yi bu cendereden çıkaracak ve iktidar yürüyüşünü tüm gücüyle sürdürecek kudrete sahiptir. En son sözümüz ise 'halkın dediği olur" diye konuştu.
Kurultay süreci için net bir zaman dilimi çizen 72 il başkanı, parti kurultayının en geç 25 Temmuz 2026 tarihinden önce yapılması ve bu tarihin acilen duyurulması gerektiğini talep etti.
Sözcü
AKP'li vekil biyografisini sahte diploma skandalından sonra değiştirdi!30 izlenme
Bankalar nakit avans çekimini durdurdu!44 izlenme
Kriz tekstili delip geçti, YENİ Parti’nin önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi11 izlenme
Araştırma ortaya koydu: Türkiye’de gençler haftalık 1000 TL ile geçiniyor24 izlenme
Ankara Mimarlar Odası'ndan sarayı boşaltın çağrısı: “Devleti temsil eden birisinin kaçak bir yerleşkede oturuyor olması..."105 izlenme
Cübbeli Ahmet'in uzay yorumu yeniden gündem oldu: "Manyak manyak işler. Masrafa değmez yahu. Ver bana 100 bin dolar hepsini söyleyeyim"45 izlenme
CHP ayağa kalktı, Mansur Yavaş profil fotoğrafını değiştirip hesabı devretti39 izlenme
Hesaplar tutmadı! Erdoğan’ın müjdesi, Diyanet’in altında kaldı62 izlenme
AKP'li vekilden gübre fiyatlarına tepki gösteren yurttaşa skandal yanıt!
40 yaşındaki tesbihli savcı: "Ekrem'in zaten diploması yok"
Atatürkçü ilahiyatçı Kılıç'a tehdit: 'Sonun Yaşar Nuri gibi olacak'
AKP’den CHP’ye geçince ortaya çıktı: TÜGVA belediyenin binasına izinsiz konmuş!