Sabah’ın haberine göre; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ , ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyle Kaftancıoğlu’nun 2 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezası istendi.
Hazırlanan iddianamede suç tarihi olarak 20122017 yılları gösterilirken Kaftancıoğlu’nun sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar iddianamenin ana delil maddesini oluşturdu. 25 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları tarafından Kaftancıoğlu hakkında şikayet dilekçesinin başsavcılığa sunulduğu ifade edildi.
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün 15 Ocak 2018 tarihli tespit raporunda Kaftancıoğlu’nun Twitter’da ‘ccanannnn’ rumuzuyla yaptığı paylaşımlarına yer verildi. Kaftancıoğlu’nun yapmış olduğu paylaşımların ayrı ayrı incelenmesi sonucunda bir kısmının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Başbakan olduğu döneme ait olduğu belirtildi.
Türkiye’nin ‘parsel parsel’ satışını işte böyle anlattı: "Ordu’nun dereleri Katar’a satıldı, Gesi Bağları Araplara"71 izlenme
Vizesiz AB derken, gri ve yeşil pasaportlara kısıtlama geldi!107 izlenme
Şehidin ailesinden 'Özgür Özel' açıklaması: "Protestoların ailemizle ilgisi yok, Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur"25 izlenme
Ergenekon kumpası resmen çöktü!89 izlenme
Çerçioğlu'nun yönetiminde 'AKP'ye üye ol' iddiası! İşten atıldı suç duyurusunda bulundu10 izlenme
Binlerce kişiye havadan maaş!61 izlenme
Türkiye’den giden gidene! ‘Böyle bir rekor beklemiyorduk’40 izlenme
Yandaş gazete manşetten duyurdu! "Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilecek"33 izlenme
Zehra Kınık'ın ölümüne sebep olduğu gencin annesi: “Benim oğlum böyle bir şey yapmış olsaydı asla içeriden çıkamazdı. Çünkü böyle bir sınıf ayrımı var onlarda”
Türkiye'yi ayağa kaldıran Bebek sahilindeki skandalın şüphelisi: "Ben zaten mahkumum, cezaevinden izinli çıktım"
Sedat Peker'den bomba iddia: 'Fuhuş' operasyonu yapılan otelde yapılan organizasyonları açıkladı
AKP'li belediyenin borçtan otobüsleri bağlandı!