Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, konser soruşturması çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında İçişleri Bakanlığından soruşturma izni talep etmesine, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) tepki geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sürecin adil ve hakkaniyetli ilerlemesi gerektiğine vurgu yaptı.
Karabat, CHP'li belediye başkanlarının soruşturulmaktan çekinmeyeceğini belirterek, "Bizim hiçbir belediye başkanımız soruşturulmaktan imtina etmez ama her şeyin hakkaniyetli ve adaletli olması gerekir" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat, "Biz Mansur Yavaş'a inanıyoruz. Sadece biz değil, bütün Türkiye Mansur Yavaş'a inanıyor." ifadelerini kullandı.
Karabat, geçmişteki bazı adli süreçleri hatırlatarak, mevcut durumdaki usulün doğru olduğunu, ancak içeriğin de doğru yolları takip etmesi gerektiğini belirtti. Karabat, "Ekrem İmamoğlu dahil olmak üzere çok sayıda belediye başkanımız tutuklandı. Ama buralarda burada olduğu gibi soruşturma izni istenmedi. Yani Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı usulen doğru bir işlem yapmakla birlikte umarım içerik olarak da doğru yolları takip eder" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabında konuya ilişkin yaptığı paylaşımında, "Ankara’nın gelirini Ankaralıya geri veren, başkentimizi fetret devrinden çıkaran ABB Başkanımız Mansur Yavaş’ın yanındayız, sonuna kadar arkasındayız. Hesap soracak yer arıyorsanız yanlış kapıdasınız. O kapı, Ankara’yı parsel parsel satanların kapısıdır" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise yaptığı paylaşımda, "Yine iktidara yakın medyadan öğrendik… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konser soruşturması için Mansur Yavaş hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Görevi kötüye kullanma gerekçesiyle istenen bu izin hukuki değil, apaçık siyasidir. Bugüne kadar öğrencinin, emeklinin, garibanın yanında olan Mansur Yavaş’ın sonuna kadar arkasındayız. Siz, Ankara halkının vicdanına soruşturma açmaya çalıştığınızın farkında mısınız! Sizden korkan sizin gibi olsun!" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, soruşturma izni istenmesini sert bir dille eleştirerek, "Mansur yavaş, Bir emeklinin “bugün de kesilmedi çok şükür” dediği ÖDENMİŞ su faturasıdır. Eczanede eli cüzdanına gidip geri dönenin, sessizce aldığı ilaçtır. Mahalle bakkalında utancını yutan garibanın, kapatılmış veresiye defteridir. MİLLET kimin dürüst çalıştığını, kimin cebini doldurduğunu çok iyi biliyor. HİÇ MERAK ETMEYİN. Görüyor, biliyor, not ediyor. Ankara’yı yıllarca parsel parsel satanlara tek bir soruşturma açılmıyor. Tam anlamıyla SİYASİ bir soruşturma için aceleyle düğmeye basılıyor. 24 Eylül’de TEK TEK ANLATTI MANSUR BAŞKAN, BÜTÜN İFTİRALARINIZI SURATINIZA ÇARPTI. Yetmedi Ankaralı, 31 Mart’ta yüzde 60.43’lük tokadı attı zaten. O tokat sadece bir seçim sonucu değildi. Yolsuzluğa, kibire, kumpasa atılan bir tokattı. Kuyruk acınızı anlıyoruz ama bu gol çıkmaz. BUNU BİLİN. Rezaletin kitabını yazıyorsunuz. Ankara Mansur başkanının yanında, Bizler onun sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.
TELE1
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 460.916’ya, can kaybı 12.672’ye yükseldi!55 izlenme
Elektrik Mühendisleri Odası'ndan uyarı geldi: "Yandaşa kadro açıyorlar!"120 izlenme
AKP'li il başkanı yaptığı torpili canlı yayında utanmadan savundu: "Ee o kadar da olacak canım"20 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra Bakan Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama61 izlenme
İSO Başkanı'ndan Şimşek'e çağrı: "Vergi avantajlarımızı değiştirmeyin"25 izlenme
Hacı adaylarından TL yerine dolar talep ediyor!114 izlenme
Suçu 'Hizbullah'ı Meclis'te istemiyoruz' demesi mi? F.Bahçe'ye ceza geliyor40 izlenme
Bakan Tekin hakkında suç duyurusu35 izlenme
Muhtarlığa kayyum atandı: Yerine birinci aza getirildi
Vatandaş böyle tasarruf istiyor: “Saraylardan, uçaklardan, lüks makam araçlarından tasarruf”
Skandalda son perde! Thodex üyesi binlerce kişinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları ifşa edildi!
AKP’li yöneticiye AKP’lilerden dayak