Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’den belediye başkan adayı iken partisinden istifa ederek AKP’ye geçen ve AKP’nin adayı olan Barış Saylak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.
Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
Saylak’ın yerel seçimler öncesi Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi çok konuşulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde heyecanı ile dikkat çeken Saylak’ın “Baş tacısınız, Reis’im elinizi öpmeye gelmek istiyorum” sözüne, Erdoğan, “Annenin babanın elini öp” cevabını vermişti.
Saylak, anne babasının vefat ettiklerini belirterek AKP grup toplantısına katılmak istediğini söylemişti. Telefonu kapatırken Saylak’ın “Büyüksün Reis’im, büyük” seslenişine Erdoğan, “Allah’tan başka büyük yok” şeklinde cevap vermişti
Barış Saylak, 1967 yılında Milas’ın Meşelik köyünde doğdu. İlkokulu Meşelik köyünde, Ortaokul ve liseyi Milas’ta okudu. 1984 yılında eğitime başladığı Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesinden 1989 yılında mezun olan Saylak; 26 Şubat 1990 tarihinden, istifa ettiği 20 Ekim 2013 tarihine kadar Milas Belediyesinde Veteriner Hekimlik göreviyle birlikte 2 yıl Başkan yardımcılığı, 14 yıl encümen üyeliği, 3 yıl nikah memurluğu yaptı.
1 Nisan 2014 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Mezbaha Tesislerinde sorumlu yönetici olarak görev yapan Saylak, 12 Kasım 2018’ de AKP Belediye Başkan adaylığı için yapmış olduğu görevinden istifa etti. Saylak, öğretmen Aysel Saylak ile evlidir.
Barış Saylak, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AKP Muğla Milas Belediye Başkan Adayı oldu.
https://www.abcgazetesi.com/chpdenakpyegecenbarissaylakakiyakatama54982
Yılmaz Özdil, meslek hayatının en büyük onurunu ilk kez açıkladı68 izlenme
Et yemek hayal olacak: Büyük zam kapıda32 izlenme
AKP’li belediyeden yapılmayan konsere ödeme!118 izlenme
Gündemi sarsacak iddia: "Halil Falyalı'nın muhasebecisi Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü"38 izlenme
ABD ziyaretinden sonra ilk anket! İstanbul, Ankara ve İzmir'den çok konuşulacak sonuçlar20 izlenme
17 yaşındaki kıza taciz iddiası! 51 yaşındaki şüpheliye linç girişimi16 izlenme
Financial Times: Ekonomik krizin çapı Erdoğan ailesinin çöküşünü tetikledi88 izlenme
İsmail Saymaz: "Yarın liderlerin toplantısından sonra SP önünde Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ilan edilecek"41 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında Tuncay Sonel'in eşi hakkında gözaltı talebi
Kahramanmaraş'ta oy verme esnasında taşlı sopalı kavga: Çok sayıda yaralı!
Hizbullah İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirdi!
AKP'nin kurucularından Kemal Albayrak'tan bomba sözler! "AKP kölelik ve itaat kültürüyle yönetiliyor"