Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin, en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasını da içeren kanunun ilgili maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu Genel Kurul gündemine aldı.
Yüksek Mahkeme ilk incelemesini, 12 Şubat Perşembe günü yapacak. Başvuruda eksiklik tespit edilmezse, iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, yürürlüğünün durdurulması istemini, ilk inceleme aşamasında karara bağlayabileceği gibi esas incelemesinde de bu konuda karar verebilecek.
CHP, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru dilekçesinde, en düşük emekli aylığını 20 bin liraya çıkaran düzenlemenin "milyonlarca emekliyi ilgilendirdiğini, artışın yetersiz olduğunu, tüm emekliler için insan onuruna yakışır bir maaş ve ücret düzeyinin belirlemesi gerektiğini" belirterek, düzenlemenin, Anayasa'nın "insanca yaşam hakkı", "eşitlik", "hukuk devleti" ilkelerine aykırı olduğunu ileri sürmüştü.
NEFES
Tasarruf genelgesi yeni yıla giremedi: 4,2 milyar liralık araç kiralandı54 izlenme
Yaşar Yakış: “AKP teknesi su alıyor”149 izlenme
PTT'nin ucuz diye sattığı yağ daha pahalı çıktı!124 izlenme
İsmail Saymaz, tarikat ve cemaatlerin yapılanmasıyla ilgili korkunç gerçekleri açıkladı!86 izlenme
Konya'da esnaf isyan etti: 'Kongreler dolu, dükkanlar kapalı'129 izlenme
Depremin boyutu uydudan böyle görülüyor: Bazı bölgeler haritadan silindi52 izlenme
Nasuh Mahruki Yunan adasında olup biteni açıkladı64 izlenme
Yılmaz Özdil ‘Unutturmaya çalıştıkları gündem’ diyerek vahim tabloyu paylaştı56 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Hortumculuk konusunda kimse eline su dökemez"
Figüran değil ama dikkat çekti: Kılıçdaroğlu’yla özçekim yapan kadın kumpas iddiaları ile gündemdeydi
Şirketin unvanı değişti, kaderi değişmedi: Ayakkabı devi iflasla boğuşuyor
Adıyamanlıların 'Abdurrahman Tutdere' isyanı: “Yeter. Acımızdan öldük yeter. Çocuklarımız işsiz yeter. Allah’tan korkun yeter”