Akdeniz'in eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Silifke ilçesine 32 km uzaklıktaki Yeşilovacık mahallesinde bulunan ve cennetten bir köşe olarak bilinen Tisan Adası'nda, yapılaşmanın önü Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'na mensup meclis üyelerinin oyuyla açıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tisan Adası ile ilgili yapı yoğunluğunu artıracak adımlar önce Silifke Belediye Meclisi'nden geçti. Betonlaşma endişelerini doğuran imar planı değişikliği Silifke Belediye Meclisinin bir süre önce yaptığı toplantıdan geçerek onayı için Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi imar, çevre ve sağlık komisyonları, Tisan koyunu da içine alan 1/1000 ölçekli imar planına yapılan 81 itirazın tümünü reddetti. Komisyondaki CHP'li üyeler muhalefet şerhi koydu.
KOMİSYON RAPORU OYLANDI VE GEÇTİ
Meclisteki görüşmeler sırasında da CHP'li meclis üyeleri, Tisan'da 0.90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin eşsiz doğa cenneti Tisan'ın özgün yapısını bozacağını ifade etti.
CHP'li Başkan Vahap Seçer'de yoğunluğun fazlalığına dikkat çekti ve konunun komisyonlara yeniden gönderilmesini önerdi. Ancak AKP ve MHP grupları raporun oylanmasını istedi ve rapor oyçokluğuyla geçti. Yeni imar planı Tisan adasında konut ve ticaret alanlarının hem katının hem yoğunluğunun artmasına olanak verecek.

TİSAN HAKKINDA
Tisan Adası Silifke’ye yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi’nde yer alıyor. Dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların içinden geçilerek ulaşılan Tisan Adası, daha ilk görüşte herkesi büyülemeyi başarıyor.
Bodrum’u andıran beyaz renkli evlerin bulunduğu adada deniz çok berrak ve bembeyaz kumlar yeşil ormanlarla birleşince ortaya inanılmaz bir manzara çıkıyor. Tisan Yarımadası iki koydan oluşuyor. Denizi sığ ve taşlık olsa da, Mersin’in en temiz ve berrak denizlerinden biri olarak anılıyor. Buraya Taşucu’ndan kalkan tekne turları da uğradığı için yaz mevsiminde ada oldukça kalabalık oluyor.
Ne gibi bir özelliği, ne ünvanı var ki Bilal için resmi araçlarla konvoy yapılıyor ?557 izlenme
Ukrayna'nın Severodonetsk şehrinde sokaktaki siviller Rus bombardımanın hedefi oldu, 2 ölü!110 izlenme
Kenan İmirzalıoğlu ile Tuncel Kurtiz'in ilk kez yayınlanan görüntüsü tüyleri diken diken etti54 izlenme
Soylu’nun 5 milyon dolar aldığı iddia edilmiş, Bataklık operasyonundan çıkarılmıştı: Peker’in gündeme getirdiği isim para dağıtmaya devam ediyor!82 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'nun performansı yandaşları hayal kırıklığına uğrattı13 izlenme
Türkiye'nin gri listeye alınmasına CHP'den ilk tepki! "İktidar partisi, ülkeye bir başka utancı daha yaşattı"55 izlenme
Buğday ithalatında Çin’i bile geçerek dünya lideri olduk!47 izlenme
İmamoğlu başlattı, AKP'li belediyelere de sıçradı! AKP’li başkan makam araçlarını toplattı341 izlenme
"Açız" diyen anneye "Geber" dedi ve gitti!
Bakan açıkladı: Discord ve Roblox açılacak mı?
Vatandaş gözyaşlarını tutamadı isyan etti 'Cebimde ekmek almak için 1,5 lira yok. Benim gibi milyonlar var!'
Yetkililer nerede? 30 yaşındaki adam, 14 yaşındaki akrabası ile yaşayıp TikTok'ta paylaşıyor, 17 yaşında doğum yapan kadın 18 yaşına gelince "Kocamın karısı olamaya gidiyorum" paylaşımı yapıyor