Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Hazine Bakanı Lütfi Elvan'a, aldığı dev kamu ihaleleriyle gündeme gelen Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır'a verilen imtiyazlara ilişkin soru önergesi verdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın cevaplaması üzerine soru önergesi veren Karaduman, "Karar ile birlikte ilgili firmaya verilen destek düşündürücüdür" dedi. Eti Bakır'a verilen desteğin orta ve küçük ölçekli işletmelere de verilip verilmediğini sorgulayan Karaduman, "Vergi borçlarından dolayı icralık olan çiftçi ve esnaf sayısı kaçtır?" diye sordu.
Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır şirketinin Samsun'da kuracağı katot bakır ve kimyasal gübre üretim tesisine gümrük vergisi ve KDV muafiyeti başta olmak üzere 1.6 milyar TL'lik devlet desteği verileceği ortaya çıkmıştı.
Karaduman'ın soruları şu şekilde:
1. Türkiye’de Eti Bakır’ın Samsun’daki işletmesine sağlanan istisnalar gibi kolaylıkların sağlandığı işletme sayısı kaçtır? Bunların kaçı orta ve küçük ölçekli işletmelerdir?
2. Vergi borçlarından dolayı icralık olan çiftçi ve esnaf sayısı kaçtır? Türkiye’de vergi borçlarından dolayı mühürlenmiş işyeri sayısı kaçtır?
3. Yukarıda sıralanan istisnaların üretici olan çiftçilerimize ve esnaflarımıza sağlanması amacıyla yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor musunuz?
4. Son bir yılda hangi firmalara hangi vergi kalemlerinde istisnalar sağlanmıştır? Sağlanan istisnaların maliyeti toplamda ne kadar olmuştur?
5. Asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisi yapmayı sonlandıracak yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
https://www.krttv.com.tr/gundem/cengizholdingeverilen16milyartllikdestekbakanelvanah92325.html
İstanbul’a Katar imzası!108 izlenme
Bir Tarkan, iki Alpay Özalan! Zamanında Tarkan'ın 'Kuzu kuzu' şarkısıyla dans eden Alpay, 'Geççek'e trol suçlamasında bulundu!105 izlenme
CHP’liler, AKP’ye geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ı protesto etti: "Siyasi hırsızlık yapmıştır"20 izlenme
Mansur Yavaş'tan ilk operasyon! İki ismi görevden aldı1255 izlenme
İktidarın operasyonlarına MHP'li Yıldız'dan hukuk çıkışı: "Tutuklamaya ancak zorunlu hallerde başvurulur"15 izlenme
Fed üyesi Türkiye'yi örnek gösterdi: "Üzerimize düşeni yapmazsak Türkiye gibi oluruz"46 izlenme
Bay Kemal'in tahtasında dördüncü bölüm: Deprem bölgesindeki şehirleri nasıl ayağa kaldıracaklarını açıkladı36 izlenme
Müge Anlı'nın başlattığı Kızılay yardım çalışmasına 26 milyon liralık bağış.27 izlenme
Kamunun zararını 83 milyon ödüyor!
Seren Serengil'den Bahçeli'ye ağır sözler! "Notere gidiyorsun, bir ev satmaya kalkıyorsun, 65 yaş üstü olduğu için devlet hastanesinden rapor alması lazım. Bu insanlar şu anda ülke yönetiyor"
DASK, ödemelerin 1,5 milyar liraya ulaştığını duyurdu.
Engin Altay çok sert konuştu: "Bu tam anlamıyla bir kepazeliktir"