CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Gürsel Tekin’in kayyum olarak atanmasına CHP, itiraz etmişti. Kayyuma yönelik itiraz davası İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.
Mahkeme CHP'nin kayyum itirazına ret kararı verdi. Tekin'in bir süre daha kayyumluğa devam edeceği belirtildi. CHP'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.
İstanbul İl Başkanlığı’na dair geçici tedbir kararına yaptığımız itiraz İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, "Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin kararına rağmen, çarşamba günü olağanüstü kongremizi durdurmaya çalışan mahkeme; seçim kanununu ve Anayasa’yı hiçe sayarak hukuku çiğnemeye devam etmektedir" dedi.
Çiftçi, "Önceki mahkeme kararlarını tanımayan hatta açıkça eleştiren, davacı vekilinin sunmadığı çıkarımları yapıp avukatlarımıza yönelten, “burası başka bir makeme” edasıyla geçmiş konumunu hatırlatan bir hakimin yaptığı yargılamadan adalet çıkmaz.
Bu karar, yalnızca partimize değil, sandığın ve millet iradesinin üstünlüğüne de bir darbedir. Yargı yetkisinin, halkın seçme ve seçilme hakkını yok sayan siyasi müdahalelere alet edilmesini asla kabul etmeyeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığında kayyumun yeri yoktur. Siyaseten de yoktur, hukuken de yoktur. Çağrı heyetinin kolluk desteğiyle şova giriştiği yerde biz delegelerimizin imzasıyla olağanüstü kongremizi topladık ve seçimimizi yaptık. Artık görev ve sorumluluk seçilmiş yönetimindir. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’tir.
Örgütümüzün iradesi önünde hiçbir mahkeme duvarı yükselemez. Demokrasiye, eşit yurttaşlığa ve özgür seçim hakkına sahip çıkan milyonlarla birlikte, bu karanlık gidişe karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" açıklamasında bulundu.
CHP Avukatı Çağlar Çağlayan, kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Çağlayan, "Hakim bu tutumuyla verdiği kararla da hukuk tarihimizde geri dönülmez bir hata ve kara lekeye daha neden oldu maalesef. Bugün verilen karar öncesinde mahkemeye yaptığımız olağanüstü il kongresini de anlattık. Duruşma zaptına geçmesine müsaade etmedi ama kongrenin henüz kesinleşmediği çıkarımını yapmış. Belli ki kongre de yapsak Yargıtay kararı da koysak AYM, AİHM kararı da koysak dosyaya bu mahkemeden hukuka uygun bir karar çıkarmak mümkün görülmüyor" dedi. Çağlayan mahkemenin bu kararını İstinaf'a taşıyacaklarını ifade etti.
Özgür Demirtaş Korkuttu: “Sene sonuna kadar çok daha kötüsü gerçekleşecek, pahalılığa inanamayacaksınız”28 izlenme
Yalvaç Müftüsü’nden, ilçede bulunan Kuran kurslarının elektrik borcunu ödeyene 'cennet' garantisi!44 izlenme
Türk kaptanlar Washington Post’a konuştu: Kanal İstanbul’a sıcak bakmıyorlar57 izlenme
Deprem ihalesi yine yandaş şirkete verildi! Mahalleyi AKP’li damat yapacak37 izlenme
Helikopter kazasında kahreden detay: Doğum gününü kutladıktan bir gün sonra şehit oldu36 izlenme
Destici’nin skandal paylaşımına suç duyurusu! ‘Kamu davası açılsın’42 izlenme
Sedat Peker sessizliğini bozdu! Hüsnü Falyalı'ya böyle yanıt verdi60 izlenme
İzmitli işadamı Mehmet Avcı, Emine Erdoğan hakkında 'Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğundan mesuluz' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu !1495 izlenme
İnce'den Fuat Uğur'a tepki: İspatlamazsan alçaksın!
Valilik; Edip Akbayram'ın Cumhuriyet Konseri'ni yasakladı!
Merkez Bankası KKM verilerini açıklamayınca muhalefet komisyonu terk etti!
Moskova’daki saldırıdan teröristlerin gözü önünde gizlenerek kurtuldular! İşte hayatlarını kurtaran o detay