Anasayfa1
25 Ağustos 2025 ( 26 izlenme )
Reklamlar

Cengiz, Boyabat’ta da 51 bin ağaç kesmeye hazırlanıyor!


Sinop Boyabat’ın kaderi 22 Ekim’deki toplantıda belli olacak. Tarım arazisi ve fundalıktan oluşan bölgede 1263 futbol sahası kadar alan tehlikede.


İktidarın gözde iş insanlarından Mehmet Cengiz’in şirketi Eti Bakır’ın Sinop Boyabat’taki projesi için Çevre Bakanlığı 22 Ekim’de inceleme değerlendirme toplantısı yapacak. 897.8 hektarlık alanda açık ocak işletilecek projede 51 bin 187 ağaç kesilecek. Proje alanının 1.4 kilometre yakınında arkeolojik sit alanı ve Kurusaray Barajı bulunuyor.

Açık ocak şeklinde işletilecek bölgede çoğunlukla karaçam ve meşe türleri yer alıyor. 

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre bakır ocağı işletilmek istenen alan 1263 futbol sahasına denk geliyor. Şirketin seçtiği alan ise orman, tarım arazisi ve fundalıktan oluşuyor. Şirket proje kapsamında keseceği ağaç sayısının onay aşaması tamamlandıktan sonra belli olacağını söylüyor. Ancak Bu ağaçlar da hesaplandığında 51 bin 187’ye denk geliyor. 

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'ndan 23 Haziran mesajı: “Ne yaparlarsa yapsınlar, millet cevabını yine verecek. Sandık kurulacak, millet kazanacak” Antalya'da yol genişletmek için 200 yaşındaki çınarları kesecekler! 'Gizlenen' TÜİK verileriyle seçimlerin kaderini değiştirecek iddialar: 'Bir şey olmasa bile bir şeyler oluyor' FETÖ’den açığa alınan bazı hakim ve savcılar 15 Temmuz'dan sonra göreve başlamış!