Eğitim politikasını eleştiren Celal Şengör, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liseye kadar din dersi doldurdu. Evrimi ayıklıyor, fizik dersini ayıklıyor. Bunu anlatamıyoruz. ” dedi.
Şengör’ün konuşması sırasında araya giren Ortaylı ise “Anlatmana gerek yok zaten, 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim. Çünkü bu partinin de avantajı şudur. Başka arkadaşlara da hizmet imkanı sunalım diyorlar bu kadar açık.” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, son olarak bir okul açılışı töreninde konuşmuş ve eğitimde fiziki altyapının tamamlandığını, şimdi ise müfredatın içeriği ve eğitimin niteliği üzerine odaklandıklarını belirtmişti.
Tekin, bilgi edinmenin artık daha kolay olduğu bir dönemde, müfredatı sadeleştirerek öğrencilere yük olan bilgi yoğunluğunu azalttıklarını söylemişti.
“Müfredatımızı %35 oranında sadeleştirdik. Artık aşırı bilgi yüküyle eğitim vermek yerine, bilgiyi beceriye dönüştüren bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Vatanseverlikten merhamete kadar birçok değeri çocuklarımızın kazanmasını istiyoruz.”
Kaynak: TELE1
AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bayramlaşma töreninde Ekrem İmamoğlu ve CHP'li Özgür Özel'e ağır hakaretler etti!
Timur Cihantimur için şartlı tahliye talebi! Cezaevinin şartlarını ileri sürerek tahliye istediler
Dolar/TL’de artış sürüyor
ABD'den Türkiye'deki şirket ve kişilere yeni yaptırım
Trump'a sıkılan kurşun böyle görüntülendi
Edremit'te bir ilkokulda, öğrencilere derse girmeden önce Andımız yerine bakın ne okutuluyor !
Erzurum’un ünlü cağ kebabı artık tadımlık oldu
A Haber yalan habere doymuyor! Yıllar önce biten viyadüğü Erdoğan'a nasıl bağladılar?
Merkez Bankası'na başkan dayanmıyor! İşte hangi başkanda kur ne kadar yükseldi!
Gürsel Tekin üyelik aidatını dün ödemiş!
Darbe girişimi esnasında Gölcük Donanma Komutanlığı önü
Bir Türkiye geçeği: Çalınmasın diye kıymaya güvenlik bandı taktılar!
Özgür Özel'den 'bozuk tohum' çıkışı! "Melih Gökçek’in oğlu var, bozuk tohum. Bu bozuk tohum gitmiş baklava kutusu yaptırmış. Senin yediğin her lokma şaibeli, bozuk tohum"
Vatandaş '2 bin 500 askerle İsrail'i fethederim' dedi: "Devlet bize sadece telsiz versin, 2 bin 500 gönüllü ile İsrail'i fetheder, çıkarız"