Özdemir’in 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Özdemir 17 Eylül’de yargıç karşısına çıkacak. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Banu Özdemir’in (BanuOzdemirChp) sosyal medyadaki kullanıcı ismine siyasi bir partinin adının eklendiği ve siyasi bir bakış açısını yansıtan videoyu yayımladığı belirtildi.
Özdemir’in paylaştığı videoya gelen tepkilerin ardından, “Şaka bir tarafa İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi bir çok ilçede farklı camilerden Çav Bella çalındığı videolarını gördük. İzmir İl Müftüsü bir açıklama yapacak mı?” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu aktarıldı.
"VİDEOYU PAYLAŞMADAN DA KINAYABİLİRDİ"
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, iddianamede Özdemir’in yaptığı bu paylaşıma dair ise “ramazan ayında ve bayram arefesinde videoya hiç yer vermeksizin bu videoyu kınaması mümkünken kınamadığı ve alay ederek paylaşım yaptığı” şeklinde yorumlanırken, “şüpheli atılı suça yönelik kastını ortaya koymaktadır” ifadeleri yer aldı.
İddianamede Özdemir’in “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçunu işlediği iddia edilerek cezalandırılması istendi.
‘NİYET OKUMA ÇABASI’
Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ise “Müvekilimin paylaşımlarında suç unsuru bulamayan iddia makamı niyet okuyarak suç yaratmaya çalışmaktadır” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/cavbellapaylasimina3yilhapisistemih37008.html
Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Hız limitinde tolerans kalktı: İşte yeni KM sınırları ve cezalar9 izlenme
Teğmenlerin avukatından 'astsubay alımında Risale-i Nur' sorusu30 izlenme
Taciz girişiminde bulunan şahıslar mahalleliler tarafından bıçaklandı23 izlenme
İBB, otogar yönetimine ihtarname gönderdi!155 izlenme
Uluyan ülkücüden solcularla kucaklaşan Cemal Enginyurt’a: "Direne direne kazanacağız"22 izlenme
AKP'nin istihdam oyunu... İşsizlik Fornu ile 700 bin kişiye kağıt üzerinde iş168 izlenme
İşte israfın fotoğrafı: Yerli ve milli yangın söndürme filosu yıllardır yerde bekliyor!58 izlenme
İlahiyat fakültesinde skandal: Köpeğe cinsel istismarda bulunurken yakalandı!22 izlenme