Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi.

Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu.
Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi. Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

Arama çalışmalarının 18’inci gününde Rojin Kabaiş'ın cansız bedeni, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinden kara yolu ile yaklaşık 24 kilometre uzaklıktaki Tuşba ilçesine bağlı, özellikle yazlıkların bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi’nde bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu.
Rojin'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildikten sonra memleketi Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kabaiş’ten alınan 100’e yakın numune, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ön otopsi raporuna göre genç kızın bedeninde kesici ve ateşli silah yaralanmasına ilişkin bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca herhangi bir kemik kırığı da tespit edilmedi.
Raporda, genç kızın boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu yazdı.
Daha sonra İstanbul Adli Tıp Merkezi'ne gönderilen 100'e yakın numune örneği yapılan incelemelerin ardından sonucu Van Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Van Barosu Kadın Hakları Merkezi, Rojin Kabaiş ile ilgili Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada raporunun tespit bölümünde Rojin Kabaiş'in ölüm nedeninin suda boğulma olduğu belirtildi.
Kaynak: DHA
Gerçek Gündem
Vergiyi halktan topladılar, kendilerine kaynak yaptılar24 izlenme
Melih Gökçek döneminde '174 Milyon Liralık Hafriyat Geliri' Ankara halkına değil de Gökçek'in oğluna ait spor kulübüne gitmiş !142 izlenme
Müstakbel kayyumdan 2.5 milyon dolar zarar17 izlenme
Aşiret dizisinde 'mutlak butlan' sahnesi! Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu: "Meclis'te milletvekilleri arasında "Kamuoyu mutlak butlan kararına alıştırılıyor mu?" diye soruluyor"19 izlenme
Komutanın Erdoğan'ın sözlerine alkış tuttuğu yemekte bir skandal daha!1662 izlenme
15 Temmuz gazisi AKP'ye isyan etti210 izlenme
AKP'den Arınç'a tehdit gibi sözler: Defterini dürmesini biliriz494 izlenme
Rusya’da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum’da yakalandı!27 izlenme
Ucuz et için saatlerce soğukta sıra bekleyen yaşlı kadın: 'Ben vazgeçtim çocuklarım yesin'
Merkez Bankası’ndan Ocak'ta rekor satış!
Ankara'da alkollü şahıs durakta bekleyen kadınlara saldırdı! "Etek giymeyeceksin!"
İstanbul’da ürküten corona fotoğrafı! Peş peşe dizilen cenaze araçlarını Reuters görüntüledi!