CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
”Hem oylar sayılsın deyip hem de süreci uzatanların takdirini İstanbul halkına bırakıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini engelleyemeyecektir.
Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.”
İstanbul'da sayımların sürdüğü tek ilçe olan Maltepe’de yeniden sayımı yapılan 1089 sandığın 913’ünün sayılmasının ardından, sayımlar AKP ve MHP'liler tarafından durdurulmuştu. AKP ve MHP’nin başvurusu üzerine, sayımı tamamlanan 400 sandığın tekrar sayılmasına karar verildi. Bu durumda sayımı yapılacak sandık sayısı 576’ya yükseldi. CHP karara itiraz etti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/canankaftancioglundanmaltepeaciklamasi4423005/
Paris'te skandal! Hakemden Webo'ya ırkçı söz, PSG-Başakşehir maçı yarıda kaldı!92 izlenme
Bazı bakanlıklar da ‘örtülü’ye girmiş127 izlenme
İstanbul Atatürk Havalimanı yolcuya kapatıldı ama ayrıcalıklı 90 bin uçuş gerçekleşti!70 izlenme
Oyunuz kime ? 'AKP'ye' Neden ? 'Valla çaldıysa da birşeyler yaptı bugüne kadar !'1678 izlenme
İş istediği AKP'li belediyenin girişinde yaşamına son verdi!79 izlenme
AKP'li meclis üyesinden çirkin sözler! "Buna laiklik diyeceğiz… Siz kimsiniz o. çocukları..."94 izlenme
Türkiye-BAE hattında yeni adım! Reuters: BAE’li şirket MNG Kargo’yu satın almak için görüşüyor46 izlenme
Kartalkaya faciasında Bakanlıktan üç bürokrat için soruşturma izni: "Kusur ve ihmalleri yok, yargı da görsün"18 izlenme