İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerin incelenmesinde, İstanbul Planlama Ajansı merkezinde 12 Ağustos'ta gerçekleşen toplantıda, Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı konuşma sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği söz ve beyanların "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu kapsamında kalan söylemler olduğu ifade edildi.
Başsavcılık, şüpheli Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.
Öte yandan, Erdoğan'ın avukatları, Cumhurbaşkanı hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Erdoğan'ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos'taki toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan'a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi.
Dilekçede, "Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur" ifadesine yer verilerek, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan cezalandırılması istendi.
Cumhuriyet
Son anda kurtuldular: 150 kişilik uçakta 640 Afgan, Taliban’dan kaçtı46 izlenme
Erdoğan’ın barajı su tutmuyor!150 izlenme
Rusya ve Çin, ABD'nin Gazze'de "şartlı ateşkes" öngören yasa tasarısını BM Güvenlik Konseyi'nde veto etti20 izlenme
Asgari ücretlinin alım gücü 2.855 TL azaldı28 izlenme
Rojin'in kaybolmadan 2 gün önceki görüntüleri ortaya çıktı: Yurda babasıyla sohbet ederek böyle gitti19 izlenme
Olacak şey değil! Türkiye'nin siber güvenliği İsrail'e emanet28 izlenme
Antik Kral Yolu’na sanayi kuruyorlar!64 izlenme
İhale rekortmeni 5 şirketin ikisi satılıyor: Erdoğan'ın gazabına uğradılar17 izlenme
Ekonomi eski bakanı Söylemez: ‘Reel eksi faiz politikası iflas etti, tıpış tıpış faizi artıracaklar'
AKP koronavirüs dinlemiyor! Kanal İstanbul’dan sonra bir maskeli ihale daha!
Türkiye ile Yunanistan sınırında yeni köprü kuruluyor
İktidar, binlerce ağaç ve endemik bitkinin bulunduğu alanı talan ederek millet bahçesi yapacak