İl ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her kış olduğu gibi bu yılda dar gelirli ailelere ücretsiz kömür dağıtıldı. Ücretsiz kömürü alan bazı Suriyelilerin, yardımları sosyal medya üzerinden satışa çıkarması dikkatlerden kaçmadı.
“PARA İLE SATILAMAZ”
Kömür yardımıyla ilgili karar geçen ay Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Mersin'de kömür yardımı alan bazı Suriyeli vatandaşlar ise üzerinde “Para ile satılamaz” yazılı kömür çuvallarını sosyal medyada satışa çıkardı. Suriyeli birkaç kişi Facebook üzerindeki alım satım sayfalarından yaklaşık 25 kilo olduğu tahmin edilen kömürleri 10 ile 12 TL'den satışa sundu.
Sosyal Medyada ücretsiz dağıtılan kömürün para ile satıldığını gören bazı vatandaşlar da bu duruma sert tepki göstererek yetkililerin ilgilenmesini istedi.
1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!133 izlenme
"TCMB enflasyonun reçetesini biliyormuş!"40 izlenme
İktidarın medyadaki amiral gemisi emeklilere Temmuz'da ne kadar zam yapılacağını açıkladı27 izlenme
Mescide şerhli vize: 'Laikliğe aykırı!'119 izlenme
İran avantaj olarak görüyordu, en büyük açığı oldu: Füze şehirlerinden dumanlar yükseliyor28 izlenme
Meclis'te taciz skandalı davasında ara karar: Sanıklar tahliye edildi, savcılık itiraz etti!17 izlenme
Sonunda Atamızı hatırladılar! Diyanet bu kez Atatürk’e yer verdi!189 izlenme
Merkez Bankası’ndan sadeleşme sürecine ilişkin ilk adım37 izlenme