Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı, bu durumun seçim sonuçlarını etkilediği iddiasıyla 32 ayrı soruşturma başlattı. 100’ün üzerinde kişi “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Hukuk Komisyonu şunları kaydetti:
“YSK’nın ara kararı ile İlçe Seçim Kurullarınca tamamlanan tespitlerde seçimin iptaline sebebiyet verecek bir netice yok. Şikayet çerçevesinde savcılığın ifade alma işlemi rutin olup, seçim sürecinde bir usulsüzlük olduğu anlamına gelmez. Yasal süreci hukukçularımız takip ediyor”
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Hukuk Komisyonu’nun tweet’ini alıntılayarak bir mesaj paylaştı. Kaftancıoğlu, “İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz. “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” ve bu anlayışa düşman olanlar ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeye mahkumdur” yazdı.
Kaftancıoğlu’nun paylaşımları şöyle:

https://www.abcgazetesi.com/canankaftancioglucalmalarinaizinvermeyecegiz12956
Abdüllatif Şener'den çok sert tarım politikası eleştirisi!96 izlenme
Benzine 6 ayda dev zam!41 izlenme
Sedat Peker'den Soylu'ya: "Seni her yerde dakika dakika takip ediyorum"66 izlenme
Elazığ için o vekil yalvardı ama AKP’liler bakın ne yaptı?126 izlenme
Trump'ın tehdit ettiği ülkenin lideri resti çekti: "1989'da bıraktığım silahıma sarılırım"14 izlenme
İmamoğlu’nun mazbatası için son dakikalar… Tutanaklar teslim edildi!188 izlenme
Özgür Demirtaş asgari ücret senaryosunu açıkladı "Keşke haksız çıksam"191 izlenme
15 Temmuz’un yıldönümünde, yine Laiklere dil uzatan Nagehan'ın unutulmaz videosu !1717 izlenme