CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, mahkeme kararına rağmen TÜGVA'nın boşaltmadığı Büyükada İskelesi'nde açıklama yaptı.
Kaftancıoğlu'nun açıklama yaptığı sırada bir grup TÜGVA'lı 'Burası gençlerin kalacak' diye slogan attı.
Sloganlara yanıt veren Kaftancıoğlu, ''Burası tüm gençlerin olacak. Bir grubun değil, Bir grup yandaşın değil'' diye konuştu.
Kaftancıoğlu şunları söyledi:
''Orası gençlerin olsun, biz zaten bunun için mücadele ediyoruz. Üç beş gencin olmasın, üç beş yandaşın olmasın istiyoruz. Aramızdaki fark işte bu. Oraya bütün gençler girsin diye mücadele ediyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, nasıl giyiniyorsa giyinsin, oraya girsin diye mücadele ediyoruz.
Bu ülkenin kaynakları gençlere eşit dağıtıldığında hepimizin kardeşçe yaşayacağız.''
Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme karıyla İBB'ye geçmiş, TÜGVA’nın tahliye işlemini gerçekleştirmemesi üzerine İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istemişti.
Tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaşmış, polislerin önünde TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişiler ile zabıtalar arasında arbede yaşanmıştı.
Erdoğan’ın o sözleri yeniden gündem oldu Erdoğan bu açıklamayı yaptığında dolar 11, Euro ise 12 liraydı
Mansur Yavaş'tan Özhaseki'ye: "'Mansur bey' demek zorunda kalacaksınız"
Uzman isim asgari ücrete yüksek zam bekleyenlere kötü haberi verdi: Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı
71 yıllık Antakya Atatürk Stadı yıkılıyor, millet bahçesi oluyor
Ali Yeşildağ'ın iddiaları üzerine 13 isim hakkında harekete geçildi: 'Mutlaka yargılanacaklar'
AKP'liler yine polise saldırdı! AKP'li başkan ve yanındakiler polsleri linç etmek istedi!
Bir zam da müze ve ören yerlerine: Yüzde 50 ile 100 arasında arttırıldı
Çanakkale Köprüsü Osmangazi’ye rakip oldu!
Emekliler artık kurbanı değil karpuzu birleşerek alabiliyor! "Karpuz bile kesemiyoruz ne kurbanı?"
Ali Yerlikaya’dan Sedat Peker’in gündeme getirdiği Mersin Limanı’na Muz Operasyonu! Bu kez kokainin sahibi de gözaltında
Ekonominin halini çocuktan duyun! 'Sadece tost ve suya para verince harçlığım mefta oluyor'
AKP'liler iktidarı kaybetme korkusundan saçmalamakta sınır tanımıyor ! 'Erdoğan iktidardan düşerse toprak bile kaybedebiliriz'
TL’nin koruma kalkanı eriyor
Emekliye bir zam daha gündemde