Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkiinde dün saat 11.39 sıralarında orman yangını çıktı.
Yangına müdahaleler sürerken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının ilerlemesinin durduğunu açıkladı.
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ
Yeniçağ yazarı ve Çanakkale temsilcisi Yaşar Gürsoy'un bölgedeki vatandaşlardan aldığı bilgiye göre; yangının salça yapımı sırasında yakılan ateşten meydana geldiği iddia edildi.
Bölgede yaşayan vatandaşların anlattıklarına göre, her sene salça yapımı için büyük kazanlar altına ateş yakılması sebebiyle bölgede yangınlar çıktığı iddia edildi.
Bu sene de salça yapımı için yakılan ateşlerin rüzgarın etkisiyle büyüyerek kontrolden çıktığı ve büyük bir alanı kapladığı iddia edildi.

Bölge halkının konuştuğu bir diğer iddia ise, yangının anız yakımı sırasında rüzgar etkisiyle kontrolden çıkarak ormana yayıldığı yönünde.

Bir diğer iddia ise yangının, elektrik tellerinden çıkan kıvılcımdan yayıldığı yönünde.

Yangının ilk başladığı nokta olan Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağkazan yaptığı açıklamada Jandarmanın ilk belirlemelere göre yangının elektrik direğinden çıkmış olduğunu tespit ettiğini ifade etti.
Yeniçağ
Atilla davasında Zarrab’ın 6’ncı günü…
Kahramanlara son veda
Aynı market aynı ürün ama 3 yılda fiyat farkı uçurum
En büyük Atatürk sergisi açıldı
Atatürk'ün yapay zeka ile çizilmiş 2022 görüntüsü olay oldu!
Bakanlık lüks arabaların peşine düştü: Gelir bildirmeyen incelemeye alındı
'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!
AKP'li dayı olayı çözmüş ! 'CeHaPe olmasaydı emekli maaşı 7-8 bin, asgari ücret ise 11-12 bin TL olurdu'
Türkiye’ye hakaret eden Suriyeli avukat sınır dışı edildi!
Vatandaş ekonomiyi böyle övdü: 'Ekonomi çok güzel. Ama yemezsen, içmezsen, evden çıkmazsan ekonomi çok güzel'
Kılıçdaroğlu'na yumruk atmıştı: Osman Sarıgün'e koronavirüs karantinası!
'Ekonomik kriz yok' diyen esnafa diğer esnaftan tepki 'Cebinden 10 lira çıkart göster o zaman!'
Emekli albay Orkun Özeller'den mavi bere takan Mehmet Ali Çelebi'ye: "Sana soytarı desem kızar mısın?"
Canan Kaftancıoğlu hakkında yeni iddianame!