İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada, 9 şirkete daha kayyım atandığını bildirdi.
Ayrıca, soruşturmanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), MASAK, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Jandarma Komutanlığıyla işbirliği içerisinde genişletilerek devam edeceğini bildirdi.
Kayyım atanan dokuz şirketin isimleri ise şöyle:
"Türktab Marketing Sigara ve Tütüncülük AŞ, ZA Lojistik ve Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret AŞ, Canpet Benzin İstasyon İşletmeciliği AŞ, Tares Tek. Ürünleri İç ve Dış Tic. Ltd Şti, Furkon Teknik Hırdavat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd Şti, Temiz Petrol ve Gayrimenkul Ticaret AŞ, MCN Petrol AŞ, Yön Özel Eğitim Basım Yayın San. Tic. AŞ, Mer Yatırım ve Özel Eğitim Hiz. AŞ"
Soruşturma kapsamında iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.
Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasını yetkisizlik nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce 121 şirketine el konulan Can Holding'e ait yeni şirketlerin varlığını belirledi.
Başsavcılık, bu şirketlerin önemli miktarda varlığa sahip olduğunun ortayı çıkması üzerine, holdinge ait olup, kayyum atanmamış şirketler için de aynı uygulamayı talep etti.
Talep, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce karara bağlandı. Can Holding'e ait bütün şirketlere kayyum atanacak.
TELE1
AFAD sel felaketindeki vefat sayılarını açıkladı!112 izlenme
Hasan Atilla Uğur'un ifadesi ortaya çıktı18 izlenme
Enflasyon ile yurttaşlar açlığa terk edildi! Patates yüzde 344, ayçiçek yağı yüzde 94, beyaz peynir yüzde 74...73 izlenme
15 Temmuz gecesinde AA çalışanlarının yazdığı mektup ortaya çıktı!351 izlenme
İnşaat ustası isyan etti: "Ev sahibi olabilmen için ortalama 8- 10 yıl hiç yiyip içmeden çalışman lazım"41 izlenme
TCMB Haziran ayı faiz kararını açıkladı55 izlenme
Lütfü Savaş’tan çarpıcı ‘Yabancı oy’ açıklaması: Rakam verdi63 izlenme
İstanbul Valisi AKP’li trole hesap verdi41 izlenme