Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası iki minaresi yıkılan Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi de fırtınadan etkilendi. Kubbenin izolasyon için yapılan kaplamasının bir bölümü yerinden çıktı.
D100 Karayolu'nun hemen yanında yer alan 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin iki minaresinden biri 26 Eylül'deki Silviri depreminde yıkılmıştı. Avcılar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemesi ardından cami, 1 gün sonra detaylı incelenmek üzere mühürlendi. Devrilen minare ile sağlam olmadığı belirlenen diğer minare 40 kişilik ekip tarafından ayrı tarihlerde 20'şer tonluk parçalar halinde kesilip yere indirildi. Minarelerin yapımında 14 16 milimetrelik yerine 8 milimetrelik demir kullanıldığı belirlenmişti.

Halen minaresiz ve ibadete kapalı halde bulunan camiden alınan karot örneklerinin incelenmesi sonucu günümüzde geçerli bina yönetmeliğe uygun olmadığı belirlenirken, akıbetine ilişkin henüz karar verilemedi.
KUBBE FIRTINADAN ETKİLENDİ
İstanbul’da etkili olan fırtına minaresiz, ibadete kapalı Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin kubbesini de etkiledi. Şiddetli rüzgârın etkisi ile kubbenin üzerini kaplayan izolasyon malzemelerinin bir bölümü yerlerinden çıktı. Şans eseri, o sırada yoldan geçen kimsenin bulunmamasıyla olası bir kaza yaşanmadı.

İTFAİYENİN YOĞUN MESAİSİ
İstanbul genelinde etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda çatı uçarken, binaların çatılarında tehlike yaratan dayanıksız baca ve malzemeler de tehlike yarattı. İtfaiye ihbardan ihbara yetişmeye çalışırken, Avcılar’da rüzgârın etkisi ile devrilen bacalardan kopan tuğla parçalarının bildirilmesi üzerine itfaiye bunlara da müdahale ederek tehlike yaratan tuğla ve beton parçalarını da indirdi.
https://odatv.com/muteahhitlerminareninheryerindencalmis07012034.html
Bir ünlü marka daha konkordatoya başvurdu107 izlenme
Yüksek Hızlı Tren’e de yolcu garantisi verilmiş!245 izlenme
AKP'li Mücahit Birinci 'sandıkta faturası ağır olur' dedi! Butlan ve İmamoğlu için partisine flaş uyarılar110 izlenme
Maltepe'de miting meydanının dışında kalan binlerce kişi, bariyerleri yıkıp alana böyle girdi!49 izlenme
Erdoğan'ın okul açma törenine giden lise öğrencilerine para dağıtıldı!195 izlenme
Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder'i hatırlattı: Erdoğan’a İmralı üzerinden sert yüklendi25 izlenme
Yandaş Akit'in yazarı Ali Akben: AKP önümüzdeki yerel seçimlerde kayaya toslayacak187 izlenme
Ahmet Hakan'a Sezgin Baran Korkmaz resti! "En az iki tanığım var"56 izlenme
Yurttaşlar TÜİK verilerine inanmıyor: "TÜİK yalancı bir kurum, söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Bu hükümeti değiştirmek gerekiyor, bilinçli oy kullanmamız gerekiyor"
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı duyurdu: Rakıya zam geldi!
Seçimden bir hafta önce ‘tanıdık’ firmaya ihale vermişler!
Son anket sonuçları açıklandı: "İki parti sıçrama yaptı, iktidar çok hızlı bir düşüş içine girecek"