İşçi Erol Eğrek, Mayıs 2015'te Çalık Holding önünde tazminatını alamadığı gerekçesiyle silahlı eylem yaptı.
Eğrek, korumalar tarafından öldüresiye dövüldü ve gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybetti.
Olayda hemen bir hastanenin karşısında oldu. Eğrek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölümüne yol açan şiddeti gördüğü Çalık Holding binası özel bir hastane dip dibe.
Eğrek'in ölümüyle ilgili biri polis altı kişi gözaltına alındı, dördü tutuklandı. İki kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Eğrek'in katledilmesi ile ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.
Duruşmaya Eğrek ailesinin “şikâyetten vazgeçme” dilekçesiyle başlandı. Ailenin gerekçesi şöyle açıklandı:
“Dosyadaki kamera kaydına ilişkin raporlar, sanıkların duruşmadaki hal ve tavırları ve daha fazla mağduriyet yaşamamak için” şikâyet geri çekildi.
Dilekçenin ardından savcı, ilk duruşmadaki mütalaasını değiştirerek tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.
Fatoş Erdoğan'ın Erol Eğrek davasında karar açıklandı. 1 yıl 8 ay ceza ve tahliye 3'ü tutuklu 4'ü tutuksuz sanıklardan 6 kişiye taksirle öldürme suçundan 1 yıl 8 ay ceza verildi. Hükmün açıklamasını geri bırakıldı. Tutuklu 3 sanık tahliye edildi. Tutuksuz sanıkların adli kontrolleri kaldırıldı. Bir tutuksuz sanık beraat etti.
Narin'in amcası Salim Güran'ı tutuklattıran rapor ortaya çıktı57 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzluk skandalında 2. perde "Yetim hakkı yediniz hesap vereceksiniz!"141 izlenme
‘Tosun’ bir de Enerji Bank projesi geliştirmiş!211 izlenme
EYT’de başvuru nasıl yapılacak? Düzenleme yarın Meclis’e geliyor46 izlenme
Atatürk Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk konuşmasında neler söyledi?36 izlenme
Halil Konakçı'dan tartışma yaratan sözler: "Yalaka, onursuz, imansız herifler. Sakallı, başı kapalı bir aile. Yahudi'yi destekliyor"43 izlenme
Cebinde kalan son 10 lirayı göstererek isyan etti: "Bu halk sana ne yaptı ya?"32 izlenme
Trabzon-Rize çöp tesisinde çalışan 170 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı10 izlenme