23 Mart'tan bu yana Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sırasıyla büyüklükleri 3.9 , 6.2 , 5.9 , 4.4 , 4.8 , 4.5 , 4.9 , 3.4 ve 4.9 olarak açıklanan depremlerin ardından kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında mesaj yayınladı.
Operasyon ekiplerinin başında olması gerekirken cezaevinde bulunduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları kayda geçirdi:
"Avukatımın gelmesiyle birlikte, yaşanan depreme dair duygularımı şimdi ifade edebiliyorum. En büyük üzüntüm, hayatını İstanbul’u afet odaklı planlamaya adayan, bunun mücadelesini veren yöneticiler ve şehir plancılar olarak bu zor günde sizlerle olamamaktır.
İlk tespitlerde herhangi olumsuz vaka olmaması sevindirdi. Tüm İBB ekiplerimiz teyakkuz halinde, tüm devlet kurumlarıyla koordineli şekilde görev başındalar. İstanbul depremi ile ilgili mücadele, kurumlarımızın tamamının üstünde büyük bir beka mücadelesidir.
Deprem meselesi seçim kazanmaktan, koltuk hırsından çok daha büyük bir meseledir. Bu nedenle acilen birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ve ortak akla ihtiyacımız vardır. Depremle mücadele konusunda merkezi hükümetle birlikte çalışabilmek adına muhtelif önerilerimiz oldu.
Bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim ki; kentsel dönüşümden altyapı ve üst yapı güçlendirmelerine, yeşil alanlardan ulaşıma, doğanın korunmasından kentsel gelişim prensiplerine, finansmandan bütün kurumlarla iş birliğine, İstanbul ve yakın bölgesini kapsayan geniş çaplı bir çalışma zorunluluktur.
Ulusal ve uluslararası seferberlik duygusuyla, İstanbul Deprem Konseyi önerimiz mutlaka harekete geçirilmelidir. Kanal İstanbul ve benzeri ihanet projelerinden İstanbul’u uzak tutarak devletimiz ve milletimiz için beka problemi olan İstanbul Depremine ve sonuçlarına hızlıca hazırlanmalıyız."
Nefes
İmamoğlu için Diyarbakır Surlarına Kürtçe 'özgürlük' afişi16 izlenme
AKP içindeki kavga büyüyor! Metiner'in ardından Gökçek de Arınç'a yüklendi43 izlenme
Erdoğan 'Nerden nereye' demişti: Aziz Çelik'ten emekli aylığı yorumu32 izlenme
Akaryakıta gelen zammı ekonomistler böyle yorumladı: "Bu zamlar burada kalmaz"32 izlenme
Tüm yollar Merkez'e çıkıyor: 500 bin dolar ile BES’e girene de vatandaşlık!48 izlenme
Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına dev destek! Kuyruk uzadı da uzadı!546 izlenme
15 yıllık satış ekonomisi: Kamu mallarının yüzde 90'ını AKP sattı245 izlenme
Vezneciler Gazi Kız Yurdu'nda öğrenciler sokağa atılıyor21 izlenme