Butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi yeniden göreve döndü. CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, önceki dönem Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı olan Uğur Bayraktutan’ın yazılı istifa dilekçesi bulunmamasına rağmen Yüksek Disiplin Kurulu’nda yeni başkanlık seçimi yapılmasının tüzüğün 67. maddesine açıkça aykırı olduğunu belirterek, Mahir Polat'ın başkanlığa getirilmesine sert tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında Mahir Polat’ın YDK Başkanlığına getirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; Saniye Barut ve Gülşah Deniz Atalar ile birlikte alınan kararlara muhalefet şerhi koyduklarını belirterek, YDK ve Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) tüzük ve kanunları çiğnediğini ifade etti.
Süleyman Bülbül, mahkemenin verdiği kararın yanlış yorumlanarak yetki aşımı yapıldığını vurguladı. BAM 36. Hukuk Dairesi’nin kararının henüz kesinleşmediğini hatırlatan Bülbül, şu ifadeleri kullandı:
"Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararında disiplin işlemlerine ve yapılan
tüzük değişikliklerine dair bir tedbir kararı yoktur. Mahkemenin
vermediği bir kararın YDK tarafından '45 Kasım 2023’ten sonraki tüm
disiplin kararları yok hükmündedir' şeklinde yorumlanması tam bir
hukuksuzluktur. YDK’nın mahkeme kararında olmayan bir hükmü üretme,
MYK’nın da bunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirme yetkisi
yoktur."
45 Kasım 2023 tarihinden sonra partiden ihraç edilen veya disiplin cezası alan üyelerin üyelik kayıtlarının eski durumuna döndürülmesi yönündeki adımların tüzüğe aykırı olduğunu belirten Bülbül, CHP Tüzüğü’nün 72. maddesine dikkat çekti:
"Tüzüğümüz açıktır; daha önce hakkında disiplin cezası verilmiş üyelerimiz hakkında sadece ve sadece Parti Meclisi’nin (PM) bağışlama yetkisi vardır. Ne YDK’nın ne de MYK’nın böyle bir yetkisi bulunmamaktadır. Alınan bu karar kesinlikle hükümsüzdür."
Toplantının asıl gündemi olan YDK Başkanlığı seçimi ve Mahir Polat’ın göreve getirilmesiyle ilgili de ciddi usulsüzlük olduğunu söyleyen Bülbül, mevcut YDK Başkanı Uğur Bayraktutan’ın görevden ayrılma süreci ve seçim sürecinin hukuksuz olduğunu şöyle belirtti:
"YDK'nın gündemi bugün Başkanlık seçimi gündemiydi, Başkanlık Divanı seçimi. Bu konuda biz itirazlarımızı ileri sürdük. Mahkeme tarafından verilen kararda bildiğiniz gibi 45 Kasım 2023 öncesindeki Genel Başkanlık, MYK, Parti Meclisi ve YDK'nın önceki durumuna geri döndürülmesi vardı. YDK Başkanı 45 Kasım 2023'ten önce Uğur Bayraktutan'dı.
YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'dı. Uğur Bayraktutan'ın yazılı bir istifa dilekçesi olmadan başkanlık seçimi yapılması, başkanlık divanının belirlenmesi tüzüğün açıkça 67. maddesine aykırı olduğundan dolayı biz üç üye olarak itirazda bulunduk. Yapılan YDK Başkanlığı seçiminin tüzüğe aykırı olduğu itirazımızı ileri sürdük. Başka gündem maddesi yoktu bugün. Önümüzdeki toplantılar devam edecek.
Bizler diyoruz ki; hukukun en önemli ilkesi kurallara uyulması, hukuk devletinin inşa edilmesi, tüzüğe, Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na uyulmasıdır. Biz butlanla, atamayla gelmiş, tüzüğe aykırı yapılan tüm işlemlere karşı itirazlarımızı sürüyoruz. Kurultayı istiyoruz."
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada YDK'da görev almadığını açıkladı.
Süleyman Bülbül sosyal medya hesabından da seçime ilişkin açıklamada bulundu.
Süleyman Bülbül, YDK üyeleri Saniye Barut ve Gülşah Deniz Atalar ile karara muhalefet şerhi koyduklarını bildirdi. Bülbül, "Mahkemenin tedbir kararı yokken MYK ve YDK’nın tüzükte olmayan yetkiyi kullanması kabul edilemez" dedi.
Bülbül'ün paylaşımı şöyle:
Uraloğlu sinyali verdi: Discord'dan sonra sıra twitch’te mi?33 izlenme
Hazine'nin borçlanma rakamları dudak uçuklattı!45 izlenme
10 günde 5 TL zam: Benzin zammı arabayı garajdan çıkarmayacak51 izlenme
Ahmet Takan'dan bomba iddia: Erdoğan yenilgiyi kabul etti ama...248 izlenme
Çocuğu ateşlenen baba bir araba dolusu yakınını doktoru dövmeleri için çağırdı, kemer ve sopalarla saldırdılar!39 izlenme
Kurumlar "Kamu zararı yok" demişti: Saraçhane eylemlerinde yazılama yapan öğrencilere hapis cezası verildi21 izlenme
İşte Murat Ağırel ve Timur Soykan'ın mahkemedeki ifadeleri59 izlenme
Osman Sarıgün inek hırsızlığından da hapis yatmış!395 izlenme
Dolar 15 TL'yi aştı!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatilini memleketinde geçirmek isteyenlere kötü haber geliyor
İmamoğlu'nun yayınını anlık izleyenlerin sayısı 3 milyonu aştı!
İBB Davası’nda Arif Gürkan Alpay’ın avukatı, İstanbul Valisi Gül’ün Cebeci Maden Sahası’nı ziyaret ettiği videonun görüntülerini mahkemede slayt olarak yansıttı